Sadílek se zranil v osobním volnu. Reprezentace se omluvila za chybnou komunikaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sadílek se zranil v osobním volnu. Reprezentace se omluvila za chybnou komunikaci

Sadílek se podle médií zranil na tříkolce, vedení reprezentace se omluvilo
Sadílek se podle médií zranil na tříkolce, vedení reprezentace se omluviloProfimedia
Michal Sadílek (25) se v sobotu na soustředění reprezentace v Rakousku podle médií nezranil na kole, ale při jízdě na tříkolce. Jako první to uvedl web iSport.cz, informoval o tom také server Sport.cz. Záložník kvůli tržné ráně v oblasti bérce před pondělní generálkou proti Severní Makedonii na poslední chvíli přišel o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy. Vedení národního mužstva se omluvilo za to, že neposkytlo úplné informace, Sadílek podle něho týmová pravidla neporušil.

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění ve Schladmingu během individuálního programu nešťastně upadl na kole. Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu hory s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem.

Vedení národního týmu poté samo připustilo, že původní verze nesedí. Odmítlo ale informace, že by trojice hráčů jízdou na tříkolce v rakouském horském středisko porušila pravidla v mužstvu.

"Reprezentace uvedla, že Michal Sadílek při vyjížďce na kole upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Právě s touto informací vedení národního týmu původně pracovalo a následně ji dalo k dispozici médiím. Bylo chybou, že národní tým neposkytl úplné informace, a tímto se médiím a potažmo sportovním fanouškům omlouvá," uvedl ve vyjádření pro média tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý. "Nehoda se stala v hráčově volném čase, který mohl využít dle svého uvážení. Neporušil tím týmová pravidla ani jakékoliv jiné interní dohody," doplnil.

Sadílek, který má v reprezentačním "áčku" na kontě 24 startů a jeden gól, byl podle všeho blízko k tomu, aby hrál na Euru v základní sestavě. O případném povolání náhradníka pro šampionát se trenér Ivan Hašek rozhodne až po dnešním posledním přípravném utkání před závěrečným turnajem proti Severní Makedonii. Kontaktoval už ale některé možné adepty.

Uzávěrka finálních nominací byla v pátek, kdy český tým v přípravě v Rakousku rozdrtil Maltu 7:1. Hašek může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který jeho svěřenci odehrají 18. června proti Portugalsku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje. Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů.

Program Eura: Kdy hrají Češi?