Sadílek se poprvé vyjádřil ke tříkolce: Udělal jsem chybu, podpora spoluhráčů mě dojala

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sadílek se poprvé vyjádřil ke tříkolce: Udělal jsem chybu, podpora spoluhráčů mě dojala

Michal Sadílek po přípravném utkání s Maltou.
Michal Sadílek po přípravném utkání s Maltou.Profimedia
Záložník Michal Sadílek (25) označil jízdu na tříkolce, při níž se v závěru soustředění české reprezentace v Rakousku zranil a přišel tím o účast na nadcházejícím mistrovství Evropy, za chybu. Středopolaře nizozemského Twente dojala podpora od spoluhráčů, kteří se před pondělní vítěznou generálkou proti Severní Makedonii fotili s jeho dresem. Uvedl to na Instagramu.

Sadílek v sobotu během individuálního volna vyrazil na soustředění ve Schladmingu na tříkolku, při jízdě upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Vedení reprezentace nejprve informovalo, že se zranil na kole, později ale v reakci na články v médiích připustilo, že původní verze nesedí.

Trenér Ivan Hašek odmítl, že by Sadílek porušil týmová pravidla, aktivitu prý měl povolenou. Kouč uvedl, že na tříkolce jezdily ve Schladmingu i desetileté děti. Spolu se záložníkem Twente Enschede podle médií vyrazili na atrakci také další dva hráči Ladislav Krejčí a David Jurásek.

"Udělal jsem chybu, kterou už nevrátím. Oslabil jsem tým a připravil se o velký turnaj. Potrestal jsem se sám. Děkuji všem, kteří mi pomáhají, především moje rodina a nejbližší," napsal Sadílek ve svém prvním vyjádření po zranění na instagramu.

"Cítím taky velkou podporu od kluků z repre a realizačního týmu. Dojali mě tím, že před zápasem se Severní Makedonií vzali na focení můj dres. Těším se zpátky na hřiště. Teď budu týmu držet palce na Euru," doplnil.

Vedení reprezentace zatím neoznámilo, zda místo Sadílka povolá náhradníka. Hašek v pondělí po výhře 2:1 nad Makedonci uvedl, že již oslovil dva kandidáty. Český tým pro Euro momentálně čítá 25 jmen, trenéři po navýšení kvóty mohli na šampionát nominovat 26 hráčů.

Náhrada za Sadílka? Trenéři se zatím nerozhodli