První nominace na fotbalové Euro. V sestavě Maďarska nechybí žádná z týmových opor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První nominace na fotbalové Euro. V sestavě Maďarska nechybí žádná z týmových opor

Dominik Szoboszlai by měl být jednou z opor mužstva.
Dominik Szoboszlai by měl být jednou z opor mužstva.Profimedia
Italský trenér maďarské fotbalové reprezentace Marco Rossi (59) jako první nominoval šestadvacetičlenný kádr na mistrovství Evropy v Německu. Jsou v něm všechny opory v čele s obráncem Freiburgu Attilou Szalaiem (26) a ofenzivním hráčem Liverpoolu Dominikem Szoboszlaiem (23).

Maďaři začnou přípravu už 27. května, týden před oficiálním termínem FIFA. V přípravě se utkají venku s Irskem a doma s Izraelem. Na šampionátu je ve skupině A čekají postupně Švýcarsko, Německo a Skotsko.

Konečná nominace Maďarska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Gulácsi (RB Lipsko/Něm.), Péter Szappanos (Paksi).

Obránci: Botond Balogh (Parma/It.), Endre Botka (Ferencváros), Márton Dárdai (Hertha Berlín/Něm.), Attila Fiola (Székesfehérvár), Ádám Lang (Omonia Nikósie/Kypr), Willi Orbán (RB Lipsko/Něm.), Attila Szalai (Freiburg/Něm.).

Záložníci: Bendegúz Bolla (Servette Ženeva/Švýc.), Mihály Kata (MTK Budapešť), Milos Kerkez (Bournemouth/Angl.), László Kleinheisler (Hajduk Split/Chorv.), Ádám Nagy (Spezia/It.), Zsolt Nagy (Puskás Akadémia), Loic Négo (Le Havre/Fr.), András Schäfer (Union Berlín/Něm.), Callum Styles (Sunderland/Angl.).

Útočníci: Martin Ádám (Ulsan/Korea), Kevin Csoboth (Újpest), Dániel Gazdag (Philadelphia/MLS), Krisztofer Horváth (Kecskemét), Roland Sallai (Freiburg/Něm.), Dominik Szoboszlai (FC Liverpool/Angl.), Barnabás Varga (Ferencváros).