Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Představí se Kane na mistrovství Evropy? Anglického kanonýra trápí přetrvávající bolesti zad

Kanea trápí bolavá záda, ovlivní to jeho účast na ME?
Kanea trápí bolavá záda, ovlivní to jeho účast na ME?AFP
Harry Kane (30) zakončil první sezonu v Bayernu Mnichov bez trofeje, momentálně ho navíc trápí problémy se zády. Podle deníku Bild se bolesti anglického útočníka zhoršily, proto odcestoval za specialistou, vyloučeno přitom není, že vynechá blížící se mistrovství Evropy.

Anglický reprezentant kvůli bolesti zad před dvěma týdny nedohrál odvetu semifinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid (1:2) a nezasáhl ani do posledních dvou ligových zápasů Bayernu Mnichov. Podle deníku Bild se potíže Kanea zhoršily, proto odcestoval za specialistou.

"V Madridu to bylo hraniční," řekl na páteční tiskové konferenci ke zranění Kanea trenér mnichovského klubu Thomas Tuchel. "Zkoušeli jsme injekce a další léčbu. Ale záda mu úplně vypověděla službu. Jen se to zhoršovalo a trápily ho i ty nejmenší, každodenní pohyby. Trénink momentálně nepřipadá v úvahu," dodal kouč na adresu kanonýra, jenž za Bayern vstřelil 44 soutěžních gólů.

Kane nicméně podle informací deníku Bild zůstává optimistou a věří, že se do evropského šampionátu uzdraví. Anglie v úvodním zápase Eura narazí 16. června na Srbsko.

Bývalý dlouholetý útočník Tottenhamu zamířil do Mnichova před necelým rokem, vytoužených trofejí se však nedočkal, Bayern totiž po 12 letech nevyhrál ani jednu soutěž. Malou náplastí pro Kanea může být alespoň skutečnost, že se stal s 36 góly nejlepším střelcem Bundesligy.

Německo odtajnilo nominaci na Euro, Nagelsmann sází na jistotu