Od české reprezentace se dočasně odpojil Krejčí, řeší potenciální přestup do Girony

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Od české reprezentace se dočasně odpojil Krejčí, řeší potenciální přestup do Girony

Ladislav Krejčí bude na Euru patřit k důležitým hráčům.
Ladislav Krejčí bude na Euru patřit k důležitým hráčům.Profimedia
Česká fotbalová reprezentace odcestovala do dějiště mistrovství Evropy do Německa bez obránce Ladislava Krejčího (25), který dostal povolení dořešit případný přestup z pražské Sparty. Podle médií má namířeno do španělské Girony. Stoper se k národnímu týmu znovu připojí ještě ve čtvrtek už přímo v Norderstedtu poblíž Hamburku, kde bude mít mužstvo během turnaje základnu. Reprezentace o tom informovala na webu FAČR.

O Krejčího, jenž na jaře coby kapitán dovedl Spartu k obhajobě titulu a po vítězství v domácím poháru také k double, byl v zahraničí zájem už delší dobu. Podle španělských médií z několika uchazečů uspěla Girona, která si díky třetímu místu v uplynulé sezoně španělské nejvyšší soutěže zajistila účast v Lize mistrů.

Krejčí se vrátí k reprezentaci dnes večer a na Euru nepřijde o žádný trénink. Národní tým se dopoledne znovu sešel po dvou dnech volna a zamířil do dějiště turnaje, do nějž vstoupí 18. června zápasem proti Portugalsku.

Livesport Daily: Tomáš Souček
Livesport

Ve výpravě už byl i dodatečně povolaný záložník Petr Ševčík, který nahradil zraněného Michala Sadílka. Ten v sobotu si při jízdě na tříkolce v závěru soustředění v Rakousku přivodil tržnou ránu v oblasti bérce a o šampionát na poslední chvíli přišel.

Český tým se bude během Eura připravovat v Norderstedtu na severním okraji Hamburku. Před zápasem s Portugalskem odcestuje do Lipska, kde rozehraje skupinu. K dalším dvěma duelům základní části s Gruzií a Tureckem nastoupí v Hamburku.

Program Eura 2024