Netradiční způsob, německou nominaci na Euro oznamují influenceři či fanoušci na internetu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Netradiční způsob, německou nominaci na Euro oznamují influenceři či fanoušci na internetu

Jména vybraných hostů se zveřejňují postupně.
Jména vybraných hostů se zveřejňují postupně.Profimedia
Netradičním způsobem oznamují Němci nominaci na fotbalové mistrovství Evropy, které budou v létě hostit. Jména vybraných hráčů zveřejňují postupně od konce minulého týdne různí influenceři a fanoušci na sociálních sítích či platformách, jako jsou Tik Tok či Youtube, nebo zazní v televizním a rozhlasovém vysílání. Kompletní kádr 26 hráčů jmenuje trenér Julian Nagelsmann ve čtvrtek hodinu po poledni v Berlíně.

Nominaci "salámovou" taktikou zahájil v neděli dortmundský obránce Nico Schlotterbeck, který pod Nagelsmannem v reprezentaci ještě nehrál. O zařazení finalisty Ligy mistrů do týmu informovala ve svém zpravodajství televizní stanice ARD.

O nominaci obránce Leverkusenu Jonathana Taha se fanoušci dozvěděli ve videu influencera Rashida Hamida, který pracuje v pečovatelském domě. Zprávu přišel zvěstovat jeho třiadevadesátileté obyvatelce. Brankáře Manuela Neuera z Bayernu Mnichov uvedla do týmu pokrývačka Chiara, která má na instagramu 150 tisíc sledujících.

Kromě zmíněných hráčů jsou v nominaci zatím také obránci Robin Koch z Eintrachtu Frankfurtu a Maximilian Mittelstädt ze Stuttgartu, záložníci Chris Führich ze Stuttgartu a Aleksandar Pavlovic z Bayernu a útočníci Niclas Füllkrug z Dortmundu, Kai Havertz z Arsenalu a Leroy Sané z Bayernu.

Mistrovství Evropy za účasti české reprezentace uskuteční od 14. června do 14. července. Němečtí fotbalisté budou hrát ve skupině A se Skotskem, Maďarskem a Švýcarskem.

Před turnajem čekají na Němce ještě dva přátelské zápasy.
Před turnajem čekají na Němce ještě dva přátelské zápasy.Livesport