Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nepříliš známá albánská jména ze Serie A, která mohou Čechům v Tiraně zatopit

Elseid Hysaj (vlevo) je oporou zadních řad Lazia.
Elseid Hysaj (vlevo) je oporou zadních řad Lazia.Profimedia
Národní tým potřebuje v kvalifikaci Eura uspět na horké balkánské půdě, Albánie však nejen před měsícem v Praze ukázala, že není bandou nazdárků. Součástí národního týmu jsou hráči působící ve Španělsku, Polsku, Řecku, Německu a především v Itálii. Kdo jsou pro Čechy nepříliš známá jména, která mohou souboru Jaroslava Šilhavého v Tiraně zatopit?

Etrit Berisha, Empoli FC

Jednoznačná jednička mezi třemi tyčemi národního týmu prošla například Laziem, Atalantou či Spalem a momentálně prodává zkušenosti v barvách Empoli. Berishovo hostování v Turín FC sice příliš valně nedopadlo, ale Gli Azzurri se na něj mohou spolehnout. Již v úvodním zápase v Edenu bylo znát, že není snadné jej překonat.

Berat Djimsiti, Atalanta

Další zkušený hráč a jistota zadních řad Atalanty. Na této adrese působí s výjimkou dvojího hostování již od roku 2016 a patří mezi stabilní členy základní sestavy. Hru odchovance FC Curych, který hrál proti Česku i před měsícem v Praze, zdobí fakt, že příliš často nechybuje a dobře čte hru, díky čemuž zvládá eliminovat ofenzivní choutky soupeřů.

Djimsiti je v Atalantě nedílnou součástí základní sestavy.
Djimsiti je v Atalantě nedílnou součástí základní sestavy.@Atalanta_BC

Elseid Hysaj, Lazio

Devětadvacetiletý pravý obránce patří mezi hojně využívané beky Lazia, se kterým už okusil i Ligu mistrů. V domácím zápase Albánie proti Polsku navíc pomohl asistencí k výhře 2:0. Jeho vizitka budí pozornost, proto se nelze divit, že mu kouč Sylvinho často svěřuje kapitánskou pásku, byť proti Čechům v Edenu ji měl na paži Djimsiti.

Kristjan Asllani, Inter

Albánie se může chlubit zajímavě poskládanou záložní řadou, v níž vyčnívá teprve jednadvacetiletý talent Interu Asllani. Na San Siru sice zatím sbírá jen minuty v roli střídajícího hráče, i tak v něm ale dřímá obrovský potenciál. Serie A mu sedí i proto, že pro vrcholový fotbal jej vychovala akademie Empoli.

Asllani působí druhým rokem v Interu.
Asllani působí druhým rokem v Interu.@Inter

Nedim Bajrami, Sassuolo

Odchovanec Grasshoppers reprezentoval v mládežnických výběrech Švýcarsko, kvůli konkurenci se však vydal po stopách svých kořenů do Albánie. V reprezentačním dresu posbíral ofenzivní záložník už 15 startů a dal tři góly, všechny v současné kvalifikaci Eura. Byl to právě Bajrami, kdo v Edenu parádní střelou rozhodl o dělbě bodů za remízu 1:1.

Ylber Ramadani, Lecce

Reprezentační defenzivní štít plní na hřišti černou práci a ve svém řemeslu je zdatný. Potvrzuje to fakt, že startů za Albánii má již 37 a pochlubit se může i dvěma góly a jednou asistencí. Z Aberdeenu ve skotské Premiership se v létě přemístil do Serie A, kde se mu dostává slušného herního vytížení. Ramadani je dříč, který umí pracovat pro tým.

Albánie – Česko (20:45+audiokomentář)