Čtvrtfinále Eura 2024: Tipy na výsledky i postupující.

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepší zápasy čtvrtfinálové fáze Eura 2024: Tipy, jak dopadnou boje o TOP čtyřku

Euro nabídne v pátek a v sobotu čtvrtfinálová utkání.
Euro nabídne v pátek a v sobotu čtvrtfinálová utkání.AFP
Euro 2024 pádí do finiše, za dveřmi jsou čtvrtfinálové zápasy. Ve většině z nich na sebe narazí "těžké váhy" evropského fotbalu a Livesport Zprávy nabízejí přehled těch, které slibují nejzajímavější podívanou, a také předpovědi, jak dopadnou.

Španělsko vs. Německo (5. července)

Fanoušci věří, že páteční večer ve Stuttgartu přinese fotbalovou show. V zápase, který je mnohými označován za předčasné finále, na sebe narazí dva giganti, dva nejúspěšnější týmy historie ME. 

Německo vtrhlo do domácího turnaje jako velká voda, až Švýcaři jej remízou 1:1 trochu přibrzdili. Jenže tým trenéra Juliana Nagelsmanna znovu naskočil na vítěznou vlnu, když si v osmifinále poradil s Dánskem 2:0.

Španělsko je na šampionátu dosud stoprocentní, po výhrách nad Chorvatskem (3:0), Itálií (1:0) a Albánií (1:0) narazili La Roja na úvod play off na Gruzii a byť prohrávali, došli si pro přesvědčivé vítězství 4:1.

Dá se očekávat, že oba týmy skórují a možná trochu překvapivě i vítězství Německa, které poženou nadšení fanoušci.

Předpovědi:

Španělsko Německo 1:2

Jamal Musiala dá gól

Alvaro Morata dá gól

Portugalsko vs. Francie (5. července)

Jeden šlágr vystřídá v pátek večer další. Byť ani Portgalsko, ani Francie zatím na turnaji nepůsobí suverénním dojmem, mají ve svých řadách megahvězdy Cristiana Ronalda a Kyliana Mbappého.

Le Bleus na turnaji zatím zapsali remízy s Nizozemskem a Polskem a dvě hubená vítězství 1:0 nad Rakouskem a v osmifinále nad Belgií.

Ani Portugalci nepředvádějí ofenzivní uragán, proti Gruzii ani Slovinsku nedali gól a do čtvrtfinále proklouzli až díky úspěšnému penaltovém rozstřelu.

Ovšem právě osmifinále by pro jeden z týmů mohlo být odrazovým můstkem v cestě na evropský vrchol. Livesport Zprávy očekávají, že to bude Francie.

Předpovědi:

Portugalsko Francie 1:2

Kylian Mbappe dá gól

Anglie vs. Švýcarsko (6. července)

Anglie se nachází v papírově snazší části pavouka a minimálně sázkovými kancelářemi je nadále považována za favorita na zisk titulu, nicméně výkon proti Slovensku (2:1) tomu nenasvědčoval. 

Navíc ve čtvrtfinále narazí na dobře připravené a ve skvělé formě hrajícím Granitem Xhakou vedené Švýcarsko, které na úvod play off bez problémů odvalilo z cesty Itálii (2:0). 

Podle kurzů je favoritem na postup Albion, nicméně lze očekávat, že to v Düsseldorfu bude mít složité. Livesport Zprávy tipují remízu po základní hrací době a postup Anglie na penalty.

Předpovědi:

Anglie Švýcarsko 1:1

Anglie vyhraje na penalty

Program play off Eura 2024