Nejdřív do vlastní brány, pak do té správné. Najde si smolař i hrdina Gjasula angažmá?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejdřív do vlastní brány, pak do té správné. Najde si smolař i hrdina Gjasula angažmá?

Klaus Gjasula si v zápase s Chorvatskem dal vlastní gól, pak rozhodl o remíze.
Klaus Gjasula si v zápase s Chorvatskem dal vlastní gól, pak rozhodl o remíze.Profimedia
Klaus Gjasula (34) vyvolal na Euru v utkání s Chorvatskem u albánských fanoušků smíšené pocity. Byl na trávníku místo Qazima Laciho (28) sotva minutu a už se nešťastně připletl k vlastnímu gólu. V nastaveném čase se naopak ocitl na správném místě a zařídil remízu 2:2. Stal se tak prvním fotbalistou v historii světových i evropských šampionátů, který v roli střídajícího náhradníka stihl dát gól na obou stranách.

Chorvatsko – Albánie 2:2

Není divu, že po zápase byl středem pozornosti a možná mu to vynese novou smlouvu. Ve 34 letech je totiž bez angažmá, Darmstadt mu po sestupu z Bundesligy oznámil, že už s ním nepočítá.

Gjasula se narodil v Tiraně, ale vyrostl v Německu a má dvojí občanství. K profesionálnímu fotbalu se dostal poměrně pozdě. Během kariéry vystřídal osm německých klubů od regionální soutěže až po dvě sezony v nejvyšší sotuěži, v níž debutoval až ve 29 letech. A pokaždé byl v mužstvu, které skončilo poslední a hned po sestupu vysokého záložníka propustilo. Tak tomu bylo v roce 2020 v Paderbornu i letos v Darmstadtu.

Sestřih zápasu Chorvatsko – Albánie.
Česká televize

Mezitím odehrál Gjasula jednu sezonu v Hamburku, na zdejším stadionu se tedy mohl cítit skoro jako doma. Tehdy za celý rok gól nedal, stejně jako ve 28 mezistátních zápasech. Ve středu vstřelil hned dva, i když na ten první do vlastní sítě moc pyšný nebude.

"Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych si na Euru zahrál. To je neuvěřitelné. Byla to pro mě horská dráha emocí," přiznal Gjasula, když po zápase dával rozhovory s krabicí od pizzy v ruce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Stejný příběh přitom Gjasula už jednou napsal. V lednu 2022 v zápase Darmstadtu proti Karlsruhe dal také góly za oba týmy a i tehdy se o něm hodně psalo. "Asi musím dávat vlastní góly častěji," komentoval zvýšený zájem médií.

"Výsledek 2:2 je v pořádku, i když při troše štěstí jsme mohli dát i třetí gól. Proti Španělsku to bude těžké, ale ve fotbale je všechno možné a když budeme hrát jako dneska...," řekl po zápase, na který určitě nikdy nezapomene.

Tabulky Eura 2024