Nečekaná rána pro reprezentaci: Sadílek spadl z kola a přijde o Euro. Co náhrada?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečekaná rána pro reprezentaci: Sadílek spadl z kola a přijde o Euro. Co náhrada?

Sadílka na ME neuvidíme.
Sadílka na ME neuvidíme.Profimedia
Záložník Michal Sadílek (25) se na soustředění české fotbalové reprezentace v Rakousku zranil při jízdě na kole a přijde o mistrovství Evropy v Německu. Na webu Fotbalové asociace ČR to uvedl mluvčí národního týmu Petr Šedivý. O případném povolání náhradníka trenér Ivan Hašek teprve rozhodne.

"Hráči, kteří v pátek v přípravném zápase proti Maltě odehráli více než poločas, měli v sobotu individuální program. Michal Sadílek při vyjížďce na kole bohužel nešťastně upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce," řekl Šedivý.

"Pro nás je to velké oslabení, protože Michal patří mezi zkušené hráče. Vždyť v průběhu zápasu proti Maltě navlékl i kapitánskou pásku. Přeju mu za celý tým, aby se co nejrychleji uzdravil. Jestli povoláme někoho dalšího, se rozhodneme v nejbližší době," uvedl kouč Hašek.

Pokud by se trenérský štáb rozhodl, že povolá za Sadílka náhradníka, připadají v úvahu jména jako Michal Hlavatý, Dominik Janošek, Petr Ševčík, Lukáš Kalvach, Alex Král nebo jeho bratr Lukáš Sadílek.

Sadílek si jako jeden ze sedmi hráčů aktuální nominace zahrál i na minulém mistrovství Evropy v roce 2021, kde český tým došel do čtvrtfinále. Záložník Twente dosud za národní tým absolvoval 24 zápasů a dal jednu branku.

Český výběr v pondělí čeká v Hradci Králové proti Severní Makedonii generálka na Euro. Na šampionátu národní tým v základní skupině postupně nastoupí proti mistrům Evropy z roku 2016 Portugalsku, Gruzii a Turecku.

Program Eura 2024