Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Náš tým má srdce a touží být každý den lepší, chválil De la Fuente po postupu do semifinále Eura

Trenér Španělska Luis de la Fuente při zápase s Německem.
Trenér Španělska Luis de la Fuente při zápase s Německem.Reuters
Španělsko zvládlo fyzicky náročné čtvrtfinálové střetnutí s Německem a v pátek zvítězilo 2:1 po prodloužení, čímž si zajistilo postup. V semifinále se utká s Francií. Trenér Luis de la Fuente (63) prohlásil, že je na své hráče hrdý.

Po devadesáti minutách byl stav na obou stranách vyrovnaný 1:1 a rozhodující úder za Španělsko zasadil ve 119. minutě Mikel Merino, který skvělou hlavičkou poslal svůj tým do semifinálového boje s Francií.

"Jsem hrdý na tuto partu, na tak oddanou skupinu hráčů, kteří jsou příkladem pro naši zemi, pro naši společnost a pro všechny sportovce, kteří chtějí být konkurenceschopní a chtějí se každý den zlepšovat a být každý den o něco lepší," řekl novinářům nadšený De la Fuente. "Náš tým má srdce a já ho znám, má ambice a touží být každý den lepší. Nikdy se neunaví zlepšovat se a já jsem hrdý, že je mohu trénovat," dodal.

Sestřih zápasu Španělsko - Německo (2:1p)
Česká televize

Střetnutí bylo plné žlutých karet a bylo přerušeno zraněním španělského záložníka Pedriho a pozdním vyloučením jeho spoluhráče Daniho Carvajala, ale trenér řekl, že ho nevnímá jako obzvlášť nečistý zápas.

"Tohle je fotbal, já se těchto věcí nebojím – hraje se na hranici možností, nestěžuji si na tvrdost soupeřova týmu, spíše oceňuji, co jsme jako tým dokázali," prohlásil po postupu španělský kouč.

Španělsko se nyní soustředí na regeneraci před úterním semifinále. "Uvidíme, jak daleko se dostaneme, ale jsem opravdu hrdý na příklad, který tento tým dává, pokud jde o kamarádství, hodnoty a tak dále, a toho si kromě kvality svých hráčů cením nejvíce," dodal De la Fuente.

"Jsme šťastní, ale víme, že zítra je jiný den a zítra už je to jiný zápas. Takže ano, jsme šťastní, ale euforie je hodně pod kontrolou," dodal.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Španělsko – Německo 2:1p