Nabitá soupiska Albionu nespolkne hvězdu Tottenhamu. Maddison na Euro nepojede, píší v Anglii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nabitá soupiska Albionu nespolkne hvězdu Tottenhamu. Maddison na Euro nepojede, píší v Anglii

James Maddison už měl opustil anglický tábor.
James Maddison už měl opustil anglický tábor.AFP
Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate (53) má těžkou hlavu. Předběžně totiž nominoval na blížící se Euro o sedm hráčů více (33) a nyní ho čekají škrty. Podle britských médií BBC a Sky Sports se mezi závěrečných 26 jmen nevešel například ofenzivní středopolař James Maddison (27) z Tottenhamu.

Euro, mezi jehož největší favority bezpochyby patří i úřadující vicemistři z Anglie, začíná už za týden. Albion tak pochopitelně ladí formu, v pondělí změřil síly v přátelském utkání s Bosnou a Hercegovinou (3:0). Do zápasu naskočil v roli náhradníka i Maddison, který dostal od kouče Three Lions zhruba 30 minut.

Maddison, jehož forma v dresu Spurs po vydařeném začátku sezony Premier League postupně uvadala, však Southgatea nepřesvědčil. Bývalý tahoun Leicesteru podle britských novinářů patří mezi sedm hráčů, kteří se do konečné nominace Anglie nedostanou.

Není divu, Maddison má v reprezentaci hvězdou konkurenci. Na jeho pozici může nastupovat v uplynulé sezoně mimořádně produktivní Cole Palmer, vítěz Premier League Phil Foden či tahoun Realu Madrid Jude Bellingham. A to ani zdaleka není vše. V předběžné nominaci je také žádaný Eberechi Eze z Crystal Palace, Jack Grealish z Manchesteru City nebo třeba talentovaný Curtis Jones z Liverpoolu.

Anglie se v pátek ve Wembley utká v posledním přípravném utkání před Eurem s Islandem. Konečný výběr 26 hráčů by měl Southgate oznámit v sobotu.

Program Eura: Kdy hrají Češi?