Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Euro s novým kontraktem, De la Fuente povede Španělsko v případě postupu i na MS 2026

Luis de la Fuente bude pokračovat u reprezentace Španělska i po Euru.
Luis de la Fuente bude pokračovat u reprezentace Španělska i po Euru.RFEF
Luis de la Fuente (62) během následujících dní odhalí konečnou nominaci Španělska na letošní evropský šampionát a následně se bude koncentrovat výhradně na svou práci. Kouč oficiálně podepsal novou smlouvu, u národního týmu bude pokračovat do MS 2026.

Původní kontrakt byl platný jen do letošního léta a jeho součástí byla opce na další dva roky, kterou představitelé aktivovali již během února. V případě úspěchu v kvalifikaci De la Fuente povede Španěly i na nejbližším mistrovství světa, to za dva roky uspořádají USA, Mexiko a Kanada.

"Jak jsme oznámili již v únoru, RFEF informoval trenéra národního týmu o prodloužení jeho smlouvy, stejně tak pokračují i členové jeho trenérského týmu," sdělil španělský svaz.

De la Fuente za sebou má působení u mládežnických výběrů Španělska a krátce se mihl na lavičce Deportiva Alavés. U seniorské reprezentace po mistrovství světa v Kataru nahradil Luise Enriqueho a rychle se dostal pod tlak.

Španělé loni koncem března prohráli ve Skotsku a tisk spekuloval o rychlém konci, odpověď byla rázná a evropská země nastartovala sérii výher. Kvalifikaci o postup na ME do Německa proplula suverénně a navrch přidala triumf v Lize národů.

Program Eura 2024