Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé, co se děje? Hvězda kapitána Les Bleus na Euru nezáří a ve Francii sílí kritika

Mbappé hraje na mistrovství Evropy s ochrannou maskou.
Mbappé hraje na mistrovství Evropy s ochrannou maskou.AFP
Kylian Mbappé (25) je na právě probíhajícím evropském šampionátu zatím jen stínem kanonýra, který v posledním ročníku Ligue 1 nasázel 27 branek. Prosadil se doposud jen jednou – z penalty proti Polsku. Kapitán Les Bleus, který už v prvním duelu na ME utrpěl zlomeninu nosu, je tak právem ve francouzských médiích kritizován.

Nevýrazné výkony Francie na mistrovství Evropy vyvolávají v zemi vášně. Svěřenci trenéra Didiera Deschampse se do čtvrtfinále probojovali jen díky dvěma vlastním gólům soupeře a trefě z pokutového kopu, který proměnil Mbappé.

"Stav mysli, sportovní forma, taktická otázka. Kde je Kylian Mbappé na tomto Euru? Přestože tým postoupil do čtvrtfinále, Mbappé nehraje tak, jak všichni očekávali. Kvůli zlomenému nosu nevede Francii tak, jak se očekávalo," píše L'Equipe.

"Gól z penalty proti Polsku, nevyužité šance, telenovela s maskou, ale postup do čtvrtfinále – Mbappého start na Euru 2024 zanechá jen málo nezapomenutelných vzpomínek. Kromě masky, která mu zakrývá část obličeje...," zdůrazňuje přední francouzský sportovní deník.

"Les Bleus jsou zatím ve hře díky svému defenzivnímu stylu. Ale dříve či později, a možná už v pátek v Hamburku proti Portugalsku, budou potřebovat jednoho z nejlepších hráčů na světě, aby dokázali vytvořit rozdíl, který se od útočníka jeho kalibru očekává. V tuto chvíli tomu tak ještě není," uzavírá.

Portugalsko – Francie (pátek 21:00)