Livesport Daily #273: Euro Speciál. Jaký byl příběh ME 2008, vzpomíná Jan Koller

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #273: Euro Speciál. Jaký byl příběh ME 2008, vzpomíná Jan Koller

Livesport Daily #273: Euro Speciál. Jaký byl příběh ME 2008 vzpomíná Jan Koller
Livesport Daily #273: Euro Speciál. Jaký byl příběh ME 2008 vzpomíná Jan KollerLivesport
Euro 2008 společně hostily Švýcarsko a Rakousko, českým fanouškům a především hráčům národního týmu ale zůstala z tohoto turnaje v paměti jiná země. V klíčovém utkání ve skupině proti Turecku vedli Češi ještě dvacet minut před koncem 2:0, pak ale přišel málo vídaný kolaps a tým kouče Brücknera se se šampionátem loučil už po základní skupině. Celý příběh Eura 2008 a následný konec reprezentační kariéry jsme probrali s bývalým útočníkem a s historicky nejlepším střelcem národního týmu Janem Kollerem (51).

Výhra se Švýcarskem v úvodním utkání celého šampionátu a porážka s Portugalskem znamenaly jediné – český tým měl postup ze základní skupiny ve svých rukách. Stačilo uspět ve třetím utkání na turnaji proti Turecku a dlouho šlo všechno podle plánu. Góly Jana Kollera a Jaroslava Plašila zařídily vedení 2:0. Tento stav platil ještě 20 minut před koncem, pak ale přišel málo vídaný kolaps a zásah Ardy Turana a dva góly Nihata Kahveciho znamenaly konec nadějí na postup. Ihned po turnaji pak v národním týmu skončili například Jan Koller, Tomáš Galásek nebo trenér Karel Brückner. 

"Petr Čech tam udělal snad jedinou chybu v reprezentačním dresu v kariéře, bohužel přišla právě v takovýhle moment. Pak už byli bohužel Turci v laufu a Nihat to trefil krásně a nakonec jsme 2:3 prohráli. Bylo to velké zklamání, musím říct, že na tohle Euro vzpomínám asi nejméně rád, přál jsem si lepší zakončení reprezentační kariéry," říká Jan Koller.

Ve středeční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Psychické rozpoložení Jana Kollera v době turnaje.

Velké kvalifikační výhry se Slovenskem a Německem.

Tehdejší španělskou dominanci.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.