Portugalsko – Česko 2:1. Favorit udeřil v závěru zápasu, rozhodl Conceicao

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

SESTŘIH: Český tým sahal proti Portugalsku po bodu, rozhodl Conceicao v nastaveném čase

Portugalci slaví vlastní Hranáčův gól.
Portugalci slaví vlastní Hranáčův gól.Profimedia
Česká reprezentace nestačila ve svém úvodním zápase skupiny F na evropském šampionátu na Portugalsko, se kterým v deštivém Lipsku prohrála 1:2. Pouhopouhé přežívání drtivé převahy týmu z Pyrenejského poloostrova znamenalo i první bezbrankový úvodní poločas na letošním šampionátu. V ojedinělé šanci Čechů po výměně stran šokoval v 62. minutě fanoušky ranou zpoza vápna Lukáš Provod (27). Chvíli nato však přišlo vyrovnání skrz smolný vlastní gól Robina Hranáče (24). Kalich hořkosti si následně svěřenci Ivana Haška museli vypít v nastavení, kdy o osudu utkání rozhodl střídající Francisco Conceicao (21).

Portugalsko – Česko 2:1

Ronaldo se do první šance dostal už po necelých osmi minutách hry, kdy z dobré pozice uvnitř pokutového území hlavičkoval vedle české branky střežené Jindřichem Staňkem. Ten musel být v pozoru i nadále, neboť se Portugalsko skrze vytrvalou kombinační hru snažilo o překonání zataženého defenzivního bloku českého národního týmu.

Sestřih zápasu Portugalsko – Česko.
Česká televize

Ve 26. minutě vybídl Bruno Fernandes ke skórování Rafaela Leaa, kterému k tečování míče za Staňkova záda chyběly pouze centimetry. Zanedlouho už musel brankář Slavie zasahovat, když jej po průnikové přihrávce do šestnáctky zblízka prověřil Ronaldo.

Drtivý tlak hráčů v červených dresech z prvního poločasu neustával ani po změně stran a v další příležitosti se brzy ocitl při chuti hrající Ronaldo, jehož hlavičku ovšem stihl na poslední chvíli srazit na rohový kop Tomáš Holeš. Kapitán portugalské reprezentace se následně ujal i volného přímého kopu, připraveného Staňka však nepřekonal.

Pozápasový rozhovor s Lukášem Provodem.
Livesport

Skóre se naopak k údivu všech měnilo na druhé straně hřiště, když se z ojedinělé akce prosadil zpoza šestnáctky přesně umístěnou střelou k levé tyči Provod. Češi se ale z vedení dlouho neradovali, jelikož o pouhých sedm minut později vyrážel Staněk míč jen před sebe, kde se od Hranáče odrazil až do sítě. V nastaveném čase navíc Haškovi svěřenci inkasovali ještě jednou, když po dalším smolném odrazu balonu od Hranáče zařídil Portugalsku těsnou výhru Conceicao.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform