Italové si to na závěr skupinové fáze rozdají s Chorvatskem o postup, šanci má i Albánie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Italové si to na závěr skupinové fáze rozdají s Chorvatskem o postup, šanci má i Albánie

Italové se pokusí napravit nevydařený zápas se Španělskem.
Italové se pokusí napravit nevydařený zápas se Španělskem.Profimedia
V pondělí na fotbalovém Euru vyvrcholí papírově nejsilnější skupina B. Obhájci titulu Italové se utkají s Chorvatskem, k udržení druhého místa a postupu do vyřazovací fáze jim stačí bod. Už jistí osmifinalisté a vítězové skupiny Španělé se pokusí udržet stoprocentní bilanci proti Albáncům, kteří skončí v případě výhry nejhůře třetí s velkou šancí na účast v play off. Obě utkání mají výkop ve 21:00.

Chorvatsko – Itálie (21:00) + audiokomentář

Itálie má na Albánii i Chorvatsko dvoubodový náskok. Oba balkánské celky získaly jediný bod ze vzájemného duelu a musejí zvítězit, protože se dvěma body nemají reálnou šanci být mezi čtyřmi nejlepšími týmy na třetích místech.

Úřadující mistři Evropy budou chtít oproti porážce 0:1 se Španělskem předvést lepší výkon. S Chorvaty mají negativní bilanci, v devíti utkáních je porazili pouze v úvodním vzájemném duelu v roce 1942.

Preview zápasu Chorvatsko – Itálie.
Livesport

"Proti Španělsku jsme zkazili spoustu lehkých přihrávek, při tolika chybách přijde trest. Chceme to ale využít jako motivaci směrem k dalšímu zápasu. Stále máme osud ve svých rukou," citoval web UEFA italského trenéra Luciana Spallettiho.

S remízou 2:2 s Albánií nebyl spokojený ani chorvatský kouč Zlatko Dalič, jeho svěřenci přišli o výhru až v nastavení. "Nejsme dost agresivní, dáváme soupeřům příliš prostoru," posteskl si. "Proti Itálii nám vlastně začíná play off. Proti tak silnému soupeři to nebude snadné, ale když chceme uspět, musíme zkrátka i někoho porazit," přidal trenér bronzového týmu z posledního mistrovství světa.

Albánie – Španělsko (21:00) + audiokomentář

O postup bojuje i outsider skupiny Albánie, která má oproti Chorvatsku výrazně lepší skóre. Při premiéře na Euru před osmi lety do play off neprošla. "Jsem šťastný, že jsme stále ve hře. Málokdo nám věřil, většina lidí předpovídala, že dostaneme od všech tři čtyři góly a pojedeme domů. I proti Španělsku budeme hrát náš fotbal a rozhodně se pokusíme o vítězství," řekl brazilský kouč Albánců Sylvinho.

Preview zápasu Albánie – Španělsko.
Livesport

Španělé vyhráli s Albánií všech osm vzájemných zápasů se skóre 31:3, je ale otázkou, v jaké sestavě v pondělí nastoupí. Určitě bude chybět vykartovaný záložník Rodri.

"Zápas s Itálií byl nepochybně tím nejlepším, v němž jsem Španělsko vedl, hráli jsme skvěle. Vyhráli jsme skupinu, ale pořád nám zbývá dlouhá cesta k triumfu. V posledním utkání máme příležitost osvěžit tým a využít hráče z lavičky," naznačil trenér Luis de la Fuente.

Program Eura: Kdy hrají Češi?