Hašek oznámil náhradu za Sadílka, na Euro v Německu se podívá Ševčík

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hašek oznámil náhradu za Sadílka, na Euro v Německu se podívá Ševčík

Petr Ševčík nahradí Michala Sadílka.
Petr Ševčík nahradí Michala Sadílka.Profimedia
Nominaci české fotbalové reprezentace na nadcházející mistrovství Evropy v Německu doplnil záložník Petr Ševčík (30). Trenér Ivan Hašek (60) středopolaře pražské Slavie zařadil na uvolněné místo na soupisce po Michalu Sadílkovi, který se v sobotu v závěru soustředění v Rakousku zranil. Národní tým o tom informoval na webu FAČR.

Ševčík figuroval mezi náhradníky, Hašek jej vybral z několika variant, které pro post defenzivněji laděného středního záložníka měl. Hráč s 15 starty za reprezentační "áčko" se k mužstvu připojí ve čtvrtek dopoledne před odletem do dějiště turnaje. Český celek odcestuje do Hamburku, kde bude mít během turnaje základnu, v plném počtu 26 hráčů. UEFA navýšila kvótu z původních 23 hráčů.

Ševčíka čeká druhý velký turnaj v kariéře. Slávistický záložník bude jedním ze sedmi hráčů v nominaci, kteří se představili na minulém Euru před třemi lety, kde mužstvo ještě pod vedením tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého došlo do čtvrtfinále. Ševčík, který v kariéře často zápolí se zraněními, nastoupil v obou zápasech vyřazovací fáze v základní sestavě.

Za reprezentaci si naposledy zahrál před více než rokem vloni v březnu v Moldavsku, kde naskočil jako střídající. Po lednovém nástupu Haška na lavičku dosud v nominaci nefiguroval. V 15 zápasech za reprezentační A-tým zatím Ševčík neskóroval. V českém výběru pro Euro navýší počet slávistů už na devět, vršovický celek má v týmu jednoznačně nejvýraznější zastoupení.

Sadílek v sobotu během individuálního volna vyrazil na soustředění ve Schladmingu na tříkolku, při jízdě upadl a utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce. Vedení reprezentace nejprve informovalo, že se zranil na kole, později ale v reakci na články v médiích připustilo, že původní verze nesedí.

Program české reprezentace.
Program české reprezentace.Livesport

Trenér Hašek odmítl, že by Sadílek porušil týmová pravidla, aktivitu prý měl povolenou. Kouč uvedl, že na tříkolce jezdily ve Schladmingu i desetileté děti. Spolu se záložníkem Twente Enschede podle médií vyrazili na atrakci také další dva hráči Ladislav Krejčí a David Jurásek.

Hašek po pondělní výhře 2:1 v generálce v Hradci Králové proti Severní Makedonii uvedl, že kontaktoval dva možné náhradníky. Jeho svěřenci měli v úterý a dnes volno a ve čtvrtek už odcestují na Euro. Do šampionátu vstoupí 18. června v Lipsku proti Portugalsku, další dva zápasy skupiny odehrají v Hamburku proti Gruzii a Turecku.

Program Eura 2024