Gündogan před duelem gigantů poukazuje na Yamalovy slabiny: Stále se musí ještě hodně učit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gündogan před duelem gigantů poukazuje na Yamalovy slabiny: Stále se musí ještě hodně učit

Lamine Yamal se v 16 letech zabydlel v základní sestavě Španělska.
Lamine Yamal se v 16 letech zabydlel v základní sestavě Španělska.Profimedia
Čtvrtfinále mistrovství Evropy s sebou přinese vysoce očekávaný střet těžkých vah. Španělé i Němci se sice v nedávné minulosti ztratili ve vlastním stínu, na letošní Euro si však perfektně načasovali znovuzrození. Na silné i slabší stránky největšího talentu Španělska Lamineho Yamala (16) upozorňoval během předzápasové tiskové konference mladíkův spoluhráč z Barcelony Ilkay Gündogan (33).

Španělsko – Německo (pátek 18:00+audiokomentář)

Obě fotbalové velmoci dosud s přehledem plnily role Goliášů, není tak divu, že se jejich nadcházející duel mnohdy označuje jako předčasné finále. Hráči Die Mannschaft podle svého kapitána mohou těžit z taktické nevyspělosti nejnovějšího zázraku La Masia.

"Stále se má co učit, především jeho aktivita v obraně není nejlepší. Může se nám naskytnout příležitost hrát v prostorech, které tak dobře nepokrývá," prozradil Gündogan televizi ARD.

Sestřih zápasu Španělsko – Gruzie.
Česká televize

Směrem dopředu je podle zkušeného záložníka naopak těžké Yamala zastavit. "Pokud ztratíte míč, je to možná nejlepší hráč Španělska na rychlý přechod, z celého týmu téměř nejnebezpečnější," dodal.

Navzdory skvělým výkonům však šestnáctiletý křídelník stále čeká na první vstřelenou branku, cenou útěchy mu mohou být dvě asistence. Fotbalisté La Roja jsou na turnaji dosud druhými nejproduktivnějšími, na dělené první místo ztrácejí jednu trefu právě na desetigólové Německo. Hráči z pořadatelské země se podle Gündogana v pátek ve Stuttgartu v žádném případě nemusí před Španěly schovávat.

Yamalova heat mapa proti Gruzii.
Yamalova heat mapa proti Gruzii.Opta by Stats Perform

"Také máme extrémně kvalitní tým, můžeme a budeme víc než jen držet krok. Myslím si, že z nás mají větší respekt, než veřejně přiznávají. Zápas s Chorvatskem nebyl tak jednoznačný, jak výsledek naznačuje. Gruzie také poukázala na jednu nebo dvě španělské slabiny," upozornil bývalý středopolař Manchesteru City. Španělsko vyhrálo 3:0 nad Chorvatskem a 4:1 nad Gruzií.

"Z hlediska fotbalovosti, atraktivity, ale také efektivity proti sobě stojí dva ze tří nebo čtyř nejlepších týmů současnosti," završil Gündogan.

Program play off Eura 2024