Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Giroud uzavřel reprezentační kariéru, loučí se jako historicky nejlepší střelec Francie

Giroud se v úterý rozloučil s reprezentací.
Giroud se v úterý rozloučil s reprezentací.AFP
Francie v semifinále mistrovství Evropy prohrála 1:2 se Španělskem, což byl poslední reprezentační zápas pro Oliviera Girouda. Sedmatřicetiletý kanonýr pověsil francouzský dres na hřebík po 137 zápasech, ve kterých vstřelil 57 gólů, to je nejvíce v historii Les Bleus.

Giroud na evropském šampionátu zasáhl do čtyř ze šesti zápasů Francie, plnil však pouze roli náhradníka, celkem odehrál jenom necelou hodinu. Do statistik se nezapsal, jeho posledním reprezentačním gólem zůstává březnová vítězná trefa v přátelském utkání s Chile.

Rodák z Chambéry v národním týmu debutoval až ve 25 letech, přesto se nesmazatelně zapsal do historie – s 57 brankami je nejlepším střelcem Francie, překonal i legendárního Thierryho Henryho (51). Giroud k tomu potřeboval 137 zápasů a v tomto ohledu je třetím v pořadí za Hugem Llorisem (145) a Lilianem Thuramem (142), do čela se však brzy může posunout Antoine Griezmann (135).

Bývalý hráč Montpellieru, Arsenalu nebo Chelsea, jehož po konci v AC Milán čeká angažmá v Los Angeles FC, před šesti lety s Francií vyhrál mistrovství světa a daleko neměl ani k triumfu na evropském šampionátu, v roce 2016 však Les Bleus ve finále podlehli Portugalsku.

Sestřih zápasu Španělsko – Francie.
Česká televize