Expert Zlámal o zápasu dne: Francie nemá na koho vysílat centry, historické statistiky nehrají roli

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Expert Zlámal o zápasu dne: Francie nemá na koho vysílat centry, historické statistiky nehrají roli

Zlámal více věří Francii.
Zlámal více věří Francii.Livesport
Livesport nabízí fanouškům další platformu v podobě digitálního studia, které doprovází každý hrací den Eura 2024 v Německu a jehož tématem je vždy šlágr programu příslušného dne. Tentokrát jde o osmifinálové utkání Francie – Belgie, které rozebral fotbalový expert a někdejší brankář Olomouce, Bohemians nebo skotských Hearts Zdeněk Zlamál (38).
Studio k zápasu Francie - Belgie.
Livesport

Souboj dvou velkých rivalů nabídne pondělní osmifinále fotbalového mistrovství Evropy. V Düsseldorfu se poprvé po 40 letech na kontinentálním šampionátu utkají Francie s Belgií. Oba týmy nečekaně postoupily až z druhého místa ve skupině, Les Bleus navíc na turnaji ještě nevstřelili gól ze hry, přesto jsou papírovým favoritem.

Ve vzájemných zápasech má o něco lepší bilanci Belgie (30 výher, 19 remíz, 26 porážek), Zlámal tomu ale velkou váhu nepřikládá. "Historické statistiky nemám moc rád, bilance týmů v průběhu let je zajímavá pro fanoušky, ale nehraje skoro žádnou roli," říká jasně.

Preview zápasu Francie – Belgie.
Livesport

"Francie nemá na koho vysílat centry, dali pouhý jeden gól z penalty. Ve vápně nikdo není a proto myslím, že dnes bude hrát Griezmann," poodhaluje Zlámal jeden z důvodů, proč se Mbappému a spol. v ofenzivní fázi vůbec nedaří. "Věřím spíše Francii," prozradil nakonec svůj tip bývalý gólman.

Francie – Belgie (18:00) + audiokomentář