Euro ONLINE, den 9: Schick překonal Barošův rekord, Tielemans uspěl po 74 sekundách hry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro ONLINE, den 9: Schick překonal Barošův rekord, Tielemans uspěl po 74 sekundách hry

Aktualizováno
Schick právě srovnal proti Gruzii.
Schick právě srovnal proti Gruzii.AFP
Evropský šampionát je v plném proudu a také sobotní program jeho 17. edice naservíruje fanouškům zajímavou porci zábavy, přičemž hlavní pozornost se upínala k prvnímu zápasu dne. Česko v něm od 15 hodin hrálo s Gruzií a po remíze 1:1 získalo první bod na tomto turnaji. Hlavní události devátého dne Eura sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, který mapuje dění ME přímo v jeho dějišti nejen očima dat.

22:54 – Fotbalisté Belgie zvítězili nad Rumunskem 2:0. Už po 75 sekundách otevřel skóre Youri Tielemans, deset minut před koncem zvýšil po přihrávce od brankáře Kevin De Bruyne.

Tabulka skupiny E.
Tabulka skupiny E.Livesport

22:37Čeští fotbalisté si remízou 1:1 s Gruzií v druhém utkání zkomplikovali boj o účast ve vyřazovací fázi, pokud by ale ve středečním závěrečném duelu skupiny s Tureckem zvítězili, prakticky jistě by prošli dál. K postupu by jim teoreticky mohla stačit i remíza, muselo by jim ale zároveň nahrát čtyři nebo pět dalších výsledků. Případná porážka by svěřence trenéra Ivana Haška z turnaje s jistotu vyřadila. Jak to tedy je s postupem?

21:31 – Závěr utkání portugalských fotbalistů s Tureckem v Dortmundu několikrát narušili fanoušci, kteří vnikli na plochu s cílem pořídit si během hry selfie s Cristianem Ronaldem. Uspěl jen ten první, který se v 69. minutě objevil na hřišti a s mobilním telefonem v ruce pronikl až k portugalské hvězdě.

21:05 – Třetí nejrychlejší gól v historii šampionátu vstřelil Belgičan Youri Tielemans, a to po 74 vteřinách hry proti Rumunsku.

Tak vypadal Tielemansův gól.
Tak vypadal Tielemansův gól.Opta by Stats Perform

20:28 – Smíšené pocity měl po utkání s Gruzií na fotbalovém mistrovství Evropy v Německu český reprezentant Václav Černý. Výsledek 1:1 ho zklamal, vzhledem k velké šanci soupeře v závěru ho ale bral. V rozhovoru s novináři prozradil, že si navzdory nebezpečně vyhlížejícímu brejku Gruzínců nezakrýval na střídačce oči.

19:58 Portugalci zvítězili v utkání skupiny F na mistrovství Evropy v Dortmundu nad Tureckem 3:0 a po druhé výhře mají už jistý postup do osmifinále z prvního místa. Turci inkasovali dvakrát během úvodní půlhodiny. Nejprve se trefil Bernardo Silva a po něm si Samet Akaydin dal vlastní gól. Po změně stran zpečetil výsledek Bruno Fernandes.

Sestřih zápasu Turecko – Portugalsko (0:3).
Česká televize

19:33Ronaldo asistoval v zápase proti Turecku na třetí gól Bruno Fernandesovi a na Euru má už rekordních osm nahrávek. Milník sdílí s Karlem Poborským.

18:44 – Nejen český tým si proti Portugalsku vstřelil vlastence, nutno říct, že ten turecký z kopačky Samet Akaydina byl podstatně horší.

18:41Bernardo Silva otevřel skóre proti Turecku a je velká šance, že Portugalsko díky tomu vyhraje. Minimálně ta statistická...

18:34Patrik Schick, který kvůli zranění nedohrál duel s Gruzií, půjde v neděli na magnetickou rezonanci. Kouč Ivan Hašek není úplně optimistou.

18:29 – Reprezentant Matěj Jurásek (20) si vážil debutu na mistrovství Evropy, mrzelo ho ale, že se jeho premiéra výsledkově nepovedla. Národní tým pouze remizoval s Gruzií 1:1 a zkomplikoval si boj o postup do osmifinále. V posledním utkání skupiny F musí ve středu porazit Turky. Jurásek se toho ale nebojí, jelikož je přesvědčený, že Češi umějí hrát pod tlakem. Řekl to v rozhovoru s novináři.

Matěj Jurásek v akci proti Gruzii.
Matěj Jurásek v akci proti Gruzii.Profimedia

17:50 – Druhé vystoupení české reprezentace na Euru je minulostí. Výběr trenéra Ivana Haška (60) sahal na stadionu v Hamburku po vítězství nad Gruzií, nakonec se ale musel spokojit s bodem za remízu 1:1, což znamená jediné. Pokud Češi chtějí myslet na postup do další fáze evropského šampionátu, budou muset vyhrát závěrečný zápas proti Turecku. Co ukázal zápas proti Gruzii?

17:24 – Ofenzivně se českému týmu proti Gruzii vedlo velmi dobře, jen využívání šancí bylo bohužel slabé. Na bránu vyslal tým kolem kapitána Tomáše Součka celkem 12 střel, to je na Euru od roku 1980 nejvíce pro tým, který nedokázal zápas vyhrát.

16:58Čeští fotbalisté ve druhém utkání na ME pouze remizovali s Gruzií 1:1 a zkomplikovali si boj o postup. Soupeř vedl gólem z penalty, srovnal Patrik Schick.

Sestřih zápasu Gruzie – Česko.
Česká televize

16:38 – Zásah Patrika Schicka proti Gruzii byl útočníkovým šestým gólem v kariéře na mistrovství Evropy, a to je český rekord. Ten dosud s pěti zásahy držel Milan Baroš.

16:30Česko dohrává proti Gruzii bez Patrika Schicka, jenž dvacet minut před koncem odstoupil ze zdravotních důvodů. Na trávníku ho nahradil Mojmír Chytil.

14:30Čeští fotbalisté nastoupí do odpoledního druhého utkání na mistrovství Evropy v Německu proti Gruzii s třemi změnami v základní sestavě oproti úternímu duelu s Portugalskem, který prohráli 1:2. Do zahajovací jedenáctky se nově dostali bek David Jurásek a dvojice ofenzivních univerzálů Adam Hložek s Václavem Černým. Další z uvažovaných hráčů základní sestavy Antonín Barák začne jen na lavičce, neboť ho podle médií v noci postihly horečky.

13:57 – Pochod českých fanoušků na stadion byl plný energie. Reportér Livesport Zpráv Lukáš Pečeně během něj stihl několik příznivců také vyzpovídat.

Reportáž z českého domu a pochodu na stadion.
Livesport

13:45 – K páteční výhře Rakouska nad Polskem na evropském šampionátu svou trefou dopomohl Marko Arnautovič. Se 114 starty rekordman rakouské reprezentace dal 37. gól v národním týmu, obecně byl přitom povedený zápas zrovna pro něj velmi náročný po psychické stránce. "Bylo to pro mě hodně emotivní, protože můj otec měl v poslední době určité problémy. Všechno už je ale v pořádku a teď byl u toho přímo na stadionu," řekl pětatřicetiletý útočník, který se po gólu neubránil slzám.

13:30 – Páteční zápas mezi Francií a Nizozemskem nabídl jeden přepis v historických statistikách. Bart Verbruggen, brankář Oranje, si zapsal na své konto 39 zdárných přihrávek ze 40, a vykázal tak procentuální úspěšnost 97,5 procent. Žádný jiný gólman se 40 nahrávkami od roku 1980, kdy se sbírají podrobná data o evropských šampionátech, nezaznamenal v tomto ohledu vyšší číslo.

13:00 – Podle informací serveru iSport.cz se v utkání proti Gruzii neobjeví Antonín Barák, kterého trápí silná horečka. Nahradit by ho mohl Petr Ševčík.

12:20 – Čeští fotbalisté se opět budou moci spolehnout na podporu z tribun. Takto vypadá pochod fanoušků na stadion v Hamburku.

Čeští fanoušci před zápasem s Gruzií.
Livesport

11:30 – Kapitán francouzské fotbalové reprezentace Kylian Mbappé zůstal během pátečního duelu skupiny D proti Nizozemsku (0:0) jen na lavičce, kouč Didier Deschamps ale ujistil, že hvězdný kanonýr bude po zlomenině nosu v dalším průběhu Eura připravený do hry. Zkušený trenér na tiskové konferenci uvedl, že vzhledem k vývoji utkání nakonec neriskoval Mbappého nasazení, aby mu dal více času na zotavení. Více informací najdete v článku.

10:00 – Gruzie musela při své historické premiéře na evropském šampionátu ve fotbale skousnout porážku od Turecka 1:3, nicméně ukázala zejména velkou ofenzivní sílu. Do posledních vteřin usilovala o bod a teprve riskantní hra bez gólmana přinesla výrazně rozdílnější podobu výsledku. Proti Česku opět bude spoléhat na tahouny své ofenzivy, jimž je pořád teprve 23 let: Georgese Mikautadzeho a Chviču Kvaraccheliju. V čem spočívají jejich největší přednosti? Najdete v našem článku.

08:45 – Slovenští fotbalisté ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy neudrželi vedení a prohráli s Ukrajinou 1:2 po dvou gólech inkasovaných ve druhém poločase. V táboře Slovenska zavládlo zklamání, i když trenér Francesco Calzona uznal kvalitu soupeře a dodal, že svým svěřencům nemá co vytknout. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Slovensko - Ukrajina.
Česká televize

07:35 – Belgičané se proti Rumunsku pokusí odčinit překvapivou porážku 0:1 se Slovenskem v úvodním utkání na Euru. Jejich soupeř, který zdolal v prvním kole 3:0 Ukrajinu, si naopak může zajistit po 24 letech účast ve vyřazovací fázi. Více informací najdete v článku.

Preview zápasu Belgie – Rumunsko.
Livesport

07:30 – Rakouští reprezentanti porazili na evropském šampionátu Polsko 3:1 a získali první body ve skupině D. Spokojený tak mohl být po závěrečném hvizdu nejen Ralf Rangnick, trenér Rakouska. "Jsme šťastní za vítězství i za předvedený výkon, postup máme ve svých rukou. Prvních 20 minut a závěrečnou půlhodinu jsme hráli skvěle, mezitím přišla slabší fáze a Poláci se dostali do hry. Druhou půli jsme ale byli lepším týmem a tři body bereme zaslouženě," zhodnotil vítězný duel.

07:20 – Fotbalisté Portugalska a Turecka se utkají v sobotu v "české" skupině F na mistrovství Evropy v Německu. Týmy budou chtít navázat na úvodní vítězství a zajistit si postup do osmifinále. Celek z Pyrenejského poloostrova vstoupil do turnaje výhrou 2:1 nad Čechy, Turci porazili Gruzii 3:1. Více informací najdete v článku.

Preview zápasu Turecko – Portugalsko.
Livesport

07:00 – Francie v pátečním večerním střetnutí na Euru remizovala bez gólů s Nizozemskem, od roku 1992 tak zapsala už svůj 12. zápas na evropském či světovém šampionátu, ve kterém nepadla jediná branka. Žádná jiná reprezentace za toto zmiňované období nezaznamenala více takových remízových utkání.

06:30 – Čeští fotbalisté v sobotu nastoupí na mistrovství Evropy v Německu proti Gruzii k druhému ze tří zápasů skupiny F, který může hodně napovědět o tom, zda projdou do vyřazovací fáze. Svěřenci trenéra Ivana Haška po úterní porážce 1:2 s Portugalskem potřebují proti jedinému nováčkovi závěrečného turnaje zvítězit, první body do tabulky však touží získat i soupeř. Oba celky čeká úvodní vzájemný duel. Hašek plánuje oproti utkání s Portugalskem pozměnit základní sestavu. Více informací najdete v článku.

Preview zápasu Gruzie – Česko.
Livesport