Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro ONLINE, den 30: Southgate má na letišti v Londýně svůj terminál, Yamal slaví narozeniny

Aktualizováno
Lamine Yamal na Euru září.
Lamine Yamal na Euru září.Profimedia
Evropský šampionát už zná oba své finalisty, Španělsko doplnili fotbalisté Anglie, kteří postoupili do finále na druhém Euru za sebou. Poslední zápas ME v Německu se odehraje už v neděli, v zákulisí proto začíná houstnout atmosféra. Hlavní události sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, jenž mapuje dění ME přímo v jeho dějišti nejen očima dat.

22:06 – "Jsme ve finále díky naší hře, filozofii. Té se musíme nadále držet, hráči jí musí stále věřit. Zároveň chci, aby si užili zápas, který si poctivě vybojovali. Z týmu cítím velké odhodlání, máme šanci se zapsat do historie," řekl trenér Španělska Luis de la Fuente, jenž ovládl Euro už s reprezentací do 19 a 21 let.

21:33 – "Jsme natěšení, máme před sebou skvělou příležitost dosáhnout cíle, který jsme si stanovili před šampionátem. Všichni jsou zdraví, což je na konci takového turnaje dost neobvyklé. Jsem opravdu spokojený s tím, v jakém rozpoložení do utkání jdeme," řekl trenér Anglie Gareth Southgate novinářům.

20:48 – Obzvláště dobrou náladu mají před nedělním finále s Anglií fanoušci Španělska, kteří věří, že jejich národní výběr naváže na dosavadní povedené výkony a odveze si domů trofej pro vítěze.

Fanoušci Španělska se těší na finálový duel Eura.
Livesport

20:42 – Hlavní město Německa Eurem žije i den před finálovým zápasem, a to navzdory tomu, že domácí tým je již ze hry.

Fanoušci Španělska s příznivcem Anglie den před finále Eura.
Livesport

20:29 – V dějišti finále 17. edice evropského šampionátu už jsou také členové redakce Livesport Zpráv. Rozhodující zápas mezi Španělskem a Anglií je na programu od nedělních 21:00 na berlínském Olympiastadionu. 

Finále Eura se odehraje na berlínském Olympiastadionu.
Finále Eura se odehraje na berlínském Olympiastadionu.Livesport

20:22 – Hlavní kouč anglické reprezentace Gareth Southgate mohl po vítězství 2:1 nad Nizozemskem slavit nejen postup do finále evropského šampionátu, ale také úspěšný vstup do druhé stovky zápasů na lavičce Albionu. Během svého téměř osmiletého kralování zažil úspěchy i hořká zklamání. O tom, jakou cestu v čele národního týmu své země dosud bývalý střední obránce prožil, si můžete přečíst v článku.

19:58 – Španěl Marc Cucurella kritizoval německé fanoušky, kteří na něj bučeli a pískali v semifinálovém duelu proti Francii (2:1). Příznivci pořadatelské země tímto způsobem doprovázeli každý jeho dotyk s míčem. "Moc mi to nevadilo, ale zároveň mě mrzelo, že někteří lidé přišli na zápas jen proto, aby mě mohli vypískat. Vyhodili tak peníze za lístky, které by jiným fanouškům udělaly opravdu radost," poznamenal pro The Athletic obránce Chelsea. Němečtí fanoušci svým chováním naráželi na situaci ze čtvrtfinále (2:1p), kdy Cucurella zahrál proti jejich oblíbencům ve vlastním vápně rukou, ale penaltu sudí v souladu s pravidly neodpískal.

16:25 – Gavi během nadcházejících hodin odcestuje z Barcelony do Berlína, kde se zítra večer odehraje finále ME mezi Španělskem a Anglií. Mladý záložník podpoří své spoluhráče z Pyrenejského poloostrova, jimž chybí vinou vážného zranění kolenních vazů.

15:13 – Španělská fotbalová federace (RFEF) plánuje předložit novou smlouvu reprezentačnímu trenérovi Luisi de la Fuente. Informoval o tom deník AS, podle kterého trenér dostane od svazu návrh na prodloužení smlouvy bez ohledu na výsledek nedělního finále mistrovství Evropy v Berlíně, ve kterém bude La Roja bojovat o titul proti Anglii.

14:23 – "Španělé jsou zatím nejlepším týmem turnaje. Jejich křídla jsou velmi dynamická, mladá, sebevědomá a přímočará, ale náš tým dokáže střílet góly z každého úhlu, máme světovou kvalitu," řekl Ollie Watkins před finále mistrovství Evropy 2024.

13:04 – Anglická reprezentace se připravuje na finálový duel v kompletním složení, trenér Southgate má k dispozici na předzápasovém tréninku všech 26 hráčů.

09:50 – Londýnské letiště Gatwick přejmenovalo před finále fotbalového Eura jeden ze svých terminálů po kouči Garethu Southgateovi, jenž v neděli povede tým Anglie do boje o titul proti Španělům. Od pátku už podle BBC není na letišti Jižní terminál, ale dočasně Southgateův.

07:11 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Jeden z nejlepších hráčů Eura Lamine Yamal slaví den před finále narozeniny. Generační talent, který se v semifinálovém duelu s Francií stal nejmladším střelcem historie evropských šampionátů, odehraje v neděli proti Anglii první zápas jako sedmnáctiletý. K narozeninám by si přál, aby Španělsko vyhrálo evropský titul a Argentina ten americký, protože by se chtěl na hřišti potkat s Lionelem Mesim při vzájemném střetnutí kontinentálních šampionů.