Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro ONLINE, den 25: Sané podstoupil operaci třísel. S Kantém Francie neinkasuje

Aktualizováno
Leroy Sané nedohrál kvůli bolestem osmifinále proti Španělsku.
Leroy Sané nedohrál kvůli bolestem osmifinále proti Španělsku.Profimedia
Euro zná obě semifinálové dvojice a první z nich čeká už jen poslední den odpočinku. To však neznamená, že se v dějišti evropského šampionátu neděje nic zajímavého. Hlavní události sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, jenž mapuje dění ME přímo v jeho dějišti nejen očima dat.

20:47 – Rozhodčí Anthony Taylor opustil Německo a vrací se do Anglie, na letošním ME si tak podle všeho už nezapíská. Opakovaně se stal terčem kritiky a po utkání Německa se Španělskem podepsaly tisíce fanoušků petici požadující opakování čtvrtfinále. Taylor nebyl delegován na žádné semifinále, finále podle všeho odřídí Daniele Orsato.

17:51 – "Samozřejmě jsem připravený, ale všechno záleží na trenérovi. Jsem mu vděčný za to, že mi věřil a nominoval mě na turnaj. Teď se cítím zdravý a připravený nastoupit," citovala Lukea Shawa agentura AP. Více informací v článku.

16:18 – Už 16 obranných zákroků si na letošním Euru připsal Declan Rice. Anglický záložník tak sahá po rekordu Stevena Gerrarda, který jich za celý evropský šampionát v roce 2012 zaznamenal 18.

15:50 – Harry Kane na současném Euru platí za poctivého hráče. Kapitán Albionu vyvinul nejvícekrát tlak na soupeře (503) – a to na jeho polovině (326), ve střední třetině (256) i ve finální třetině (187).

15:01 – Leroy Sané podstoupil po vyřazení Německa z domácího turnaje operaci třísel. Útočník Bayernu měl v uplynulé sezoně zdravotní problémy, přesto za Die Mannschaft odehrál na Euru všechny zápasy. V osmifináe proti Španělsku (1:2p) si však stěžoval na bolesti a se začátkem druhého poločasu byl vystřídán.

Sestřih zápasu Španělsko – Německo.
Česká televize

14:39 – Francie na evropském šampionátu příliš gólů nedává – ze hry ještě nevstřelila ani jeden. Jenže je ani sama nedostává. Možný důvod? N'Golo Kanté. Energický záložník strávil na trávníku 451 minut a za celou tuto dobu Francie gól neinkasovala. Žádný jiný hráč v poli se takovou statistikou pochlubit nemůže.

12:18 – Lamine Yamal vytvořil na Euru 2024 pro spoluhráče 14 gólových šancí, lépe na tom v dresu La Roja byli na ME jen v roce 2008 Cesc Fàbregas (18) a čtyři roky po něm Xavi Hernández (25).

12:11 – Úterní semifinálový zápas mezi Španělskem a Francií dostal na starost rozhodčí Slavko Vinčič, jemuž z pozice asistentů pomohou slovinští krajané Tomaž Klančnik a Andraž Kovačič. VAR bude mít na starost Nejc Kajtazovič.

10:49 – Marc Cucurella je v průběhu Eura jedním z nejzářivějších článků národního týmu Španělska. Produkt akademie Barcelony přitom čelil na pozici levého obránce silné konkurenci, jeho skvělý závěr sezony s Chelsea však byl pro reprezentačního kouče Luise de la Fuenteho rozhodujícím faktorem. Za své výkony vděčí vlasatý bek dobré pracovní morálce, která byla klíčová k přežití neúspěšného období s The Blues. Více informací v článku.

10:11 – Právě probíhající Euro nabízí také hodně emocí...

06:20 – Toni Kroos se rozloučil s profesionální kariérou a fotbalový svět s jeho odchodem do sportovního důchodu přišel o svého špílmachra číslo jedna. Německý reprezentant totiž zkompletoval v historii mistrovství Evropy 322 přihrávek do finální třetiny, což je s obrovským odstupem vůbec nejvíce ze všech – druhý Granit Xhaka má ve statistice, která se měří od roku 1980, o 144 přihrávek méně.

06:10 – Důležitou postavou nejen současné anglické reprezentace je bezpochyby brankář Jordan Pickford. Gólman Evertonu totiž chytil na velkých turnajích v dresu Albionu už čtyři ze 14 penalt, což je dvakrát více než všichni ostatní angličtí brankáři v letech 1990 až 2012 (2 z 36).