Euro ONLINE, den 21: Slováci mezi "maratonci". Demiral má dostat za gesto trest na dva zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro ONLINE, den 21: Slováci mezi "maratonci". Demiral má dostat za gesto trest na dva zápasy

Aktualizováno
Stanislav Lobotka naběhal během čtyř utkání na ME přes 50 km.
Stanislav Lobotka naběhal během čtyř utkání na ME přes 50 km.AFP
Evropský šampionát poznal nejlepší osmičku své 17. edice a ve čtvrtek se chystá na úvodní čtvrtfinálové boje. Jak se aspiranti na zlato připravují na další klíčové duely? Hlavní události sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, jenž mapuje dění ME přímo v jeho dějišti nejen očima dat.

23:04 – Index společnosti Opta dává Španělsku 19,48% šanci, že do sbírky přidá čtvrtý evropský titul a první od roku 2012, přičemž na paty mu i přes nepřesvědčivé výkony šlape Anglie s 18,98 %. Více informací v článku.

21:47 – Turecký obránce Merih Demiral dostal podle deníku Bild za kontroverzní gesto v osmifinálovém utkání s Rakouskem (2:1), které rozhodl dvěma góly, trest na dva zápasy. Pokud by tedy Turci zvládli sobotní zápas s Nizozemskem i následné semifinále, týkalo by se ho až případné finále. Stoper Al Ahli svou druhou branku oslavil gestem napodobujícím tvar hlavy vlka, které je pozdravem ultranacionalistického hnutí Šedí vlci. Více informací v článku.

20:21 – "Hráli jsme proti Německu a hráli jsme dobře, pak proti Itálii, také velkému týmu. Tak proč bychom nemohli porazit Anglii? Jsme v dobrém rozpoložení. Měli by být připraveni na tým, který hraje kvalitní fotbal a je plný odhodlání," varoval Albion před sobotním čtvrtfinále trenér švýcarska Murat Yakin. Více informací v článku.

17:16 – Podle Petra Čecha připravila Česko o postup ze skupiny hlavně chybějící individuální kvalita. Rekordman v počtu startů za národní tým upozornil, že mužstvo aktuálně nemá na to, aby hrálo otevřené partie s Portugalskem a dalšími vyspělými soupeři. Více informací v článku.

14:50 – Španělská reprezentace se připravuje na páteční čtvrtfinálové klání s Německem a na tréninku La Roja v Donaueschingenu nechyběla s kamerou ani redakce Livesport Zpráv.

Trénink španělské reprezetnace.
Livesport

14:46 – Statistice počtu naběhaných kilometrů vévodí slovinský záložník Adam Čerin (51,2 km), na druhém místě je slovenský středopolař Neapole Stanislav Lobotka (50,1) a první pětiku uzavírá jeho krajan Peter Pekarík (47,3).

13:24 – Některý z dosud odehraných zápasů Eura si zatím v České televizi alespoň na chvíli pustilo 3,95 milionu diváků, což je oproti základní části nárůst o 220 tisíc lidí. Zároveň je to o asi 150 tisíc méně než před čtyřmi lety. Průměrná sledovanost je 407 tisíc diváků (starších čtyř let) na zápas, což je v průměru 16 % těch, kteří měli puštěnou televizi. Nejsledovanějším utkáním je dosud úvodní zápas českého týmu s Portugalskem (1:2), který sledovalo 1,32 milionu diváků.

13:20 – Kontroverzní gesto Meriha Demirala, kterým oslavil svůj druhý gól v úterním osmifinále s Rakouskem (2:1), vyvolal diplomatické napětí mezi Tureckem a Německem. Zatímco UEFA hráče vyšetřuje, obě země si navzájem předvolaly velvyslance. Turecko podle AFP oznámilo, že sobotní čtvrtfinále s Nizozemskem bude na olympijském stadionu v Berlíně osobně sledovat prezident Recep Tayyip Erdogan.

Sestřih zápasu Rakousko – Turecko.
Česká televize

13:08 – Na ME se před čtvrtfinálovými zápasy v českých sázkových kancelářích vsadilo již více než 3,3 miliardy korun, suma tak již překonala objem peněz vsazených na letošní MS v hokeji a téměř se dorovnala částce vsazené na MS v Kataru 2022. Největším favoritem na vítězství zůstává Anglie, sázející ale nejvíc věří Španělsku.

11:35 – Fotbalisté Španělska se připravují na páteční čtvrtfinálový duel s Německem a na jejich tréninku je i redakce Livesport Zpráv.

Fotbalisté Španělska se připravují na čtvrtfinále s Německem.
Livesport

10:00 – Přesně před 20 lety ovládli evropský šampionát Řekové. Podobné překvapení, které se zrodilo na Euru 2004, už letos mohou fotbalovým fanouškům po celé Evropě připravit pouze Turci či Švýcaři – mezi nejlepší osmičkou už jsou totiž vedle nich pouze dřívější šampioni a hvězdné výběry Anglie či Portugalska.

09:06 – Fotbalisté Gruzie při první účasti na fotbalovém Euru proklouzli do osmifinále a v zakarpatské zemi probudili naprosté fotbalové šílenství. Při návratu domů je vítalo zaplněné náměstí v hlavním městě Tbilisi.

08:50 – Vedoucím týmu italské reprezentace zůstává Gianluigi Buffon, který byl po vyřazení na mistrovství Evropy spojován s odchodem. "Jsem rád, že pokračuji," nechal se slyšet Buffon.

06:20 – Rozlučka, jak se sluší a patří. Toni Kroos zatím prožívá fantastický poslední tanec, neboť na evropském šampionátu, po němž dá sbohem své bohaté kariéře, vévodí hned několika individuálním statistikám. Bývalý záložník Bayernu Mnichov či Realu Madrid má nejvíce dotyků ze všech (489), nejvíce přihrávek (431), nejvíce přihrávek skrze linie (125), nejvíce přihrávek do finální třetiny (134) i nejvyšší úspěšnost přihrávek pod tlakem (94 %).

06:10 – Páteční souboj mezi domácím Německem a zatím skvěle vypadajícím Španělskem by se dal popsat jako předčasné finále. Zajímavé je, že Německo neporazilo Španělsko na velkém turnaji od roku 1988, takže Julian Nagelsmann bude před zaplněnými tribunami vzdorovat i historické bilanci.

Manuel Neuer bude klíčovou postavou Německa při snaze ukončit dlouhou sérii.
Manuel Neuer bude klíčovou postavou Německa při snaze ukončit dlouhou sérii.Profimedia