Euro ONLINE, den 20: Nejaktivnějším střelcem je Ronaldo. UEFA prošetří Demiralovu oslavu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euro ONLINE, den 20: Nejaktivnějším střelcem je Ronaldo. UEFA prošetří Demiralovu oslavu

Aktualizováno
Cristiano Ronaldo při osmifinálovém zápasu se Slovinskem.
Cristiano Ronaldo při osmifinálovém zápasu se Slovinskem.AFP
Evropský šampionát poznal nejlepší osmičku své 17. edice a před blížícími se čtvrtfinálovými boji ve středu odpočívá. Jak se aspiranti na zlato připravují na další klíčové boje? Hlavní události sledujte ve speciálu Livesport Zpráv, jenž mapuje dění ME přímo v jeho dějišti nejen očima dat.

21:01 – Individuálně se na tréninku nizozemské reprezentace připravoval Matthijs de Ligt. Obránce mnichovského Bayernu trápí menší zdravotní problémy a jeho start v sobotním čtvrtfinále proti Turecku zůstává nejistý.

16:29 – Maďarská reprezentace se s mistrovstvím Evropy rozloučila již ve skupině, Marco Rossi se však o práci bát nemusí. Vedení svazu vyjádřilo italskému trenérovi, jenž tamní národní tým vede už od června 2018, důvěru i do dalšího období.

15:54 – Nejvíc střeleckých pokusů na turnaji zatím zaznamenali Španělé (84), z hráčů byl v tomto ohledu nejaktivnější Cristiano Ronaldo. Legendární Portugalec vystřelil dvacetkrát, gólu se však zatím nedočkal. Statistice držení míče vévodí Portugalci (65,3 %), za nimiž následují domácí Němci (62 %).

15:31 – Čtvrtfinále přinese střet těžkých vah. Španělé i Němci se sice v nedávné minulosti ztratili ve vlastním stínu, na letošní Euro si však perfektně načasovali znovuzrození. O tom, na jaké silné i slabší stránky největšího talentu Španělska Lamineho Yamala upozorňoval mladíkův spoluhráč z Barcelony Ilkay Gündogan, si můžete přečíst v článku.

12:13 – Evropská fotbalová unie (UEFA) prošetří kontroverzní gesto Meriha Demirala, kterým turecký obránce oslavil svůj druhý gól v úterním vítězném osmifinále s Rakouskem (2:1). UEFA ve středu oznámila, že již pověřila vyšetřovatele. V případě, že vyhodnotí Demiralovo chování jako nevhodné, hrozí stoperovi Al Ahlí zápasový trest.

10:56 – Evropský šampionát dospěl do čtvrtfinále a v dosavadním průběhu padla rovná stovka branek, tu jubilejní dal v úterním utkání s Tureckem Michael Gregoritsch.

10:52 – Švýcarsko půjde do sobotního čtvrtfinále ME proti Anglii i se svým kapitánem. Granita Xhaku limitovalo svalové zranění, nicméně úterní testy neodhalily závažný problém.

10:44 – "Když prohráváte o dva góly, není to snadné. Tým zkusil všechno. Dali jsme kontaktní gól a pak jsme měli dostatek času na srovnání. Když ale máte v brance Gordona Bankse, je to těžké," prohlásil rakouský trenér Ralf Rangnick s narážkou na tureckého brankáře Merta Günoka, který vynikajícím zákrokem zastavil cestu míče do sítě po hlavičce Christopha Baumgartnera v úplném závěru úterního zápasu. "Potřebujete taky trochu štěstí. Pokud by Baumgartnerova hlavička skončila v síti, mohli jsme vyhrát," doplnil Rangnick. Více informací v článku.

09:54 – Parádní nůžky Judea Bellinghama? Sólo akce Nica Williamse? Nebo snad parádní obstřel Švýcara Rubena Vargase? UEFA vybírá nejkrásnější branku osmifinále...

07:07 – Hlavička Christopha Baumgartnera z 94. minuty utkání mezi Tureckem a Rakouskem měla hodnotu xG 0,94. Jinými slovy, brankář Mert Günok vytasil fantastický zákrok, kterým chytil takřka jistý gól a poslal svůj tým do čtvrtfinále Eura.

06:00 – Arda Güler je po Waynu Rooneym a Cristianu Ronaldovi teprve třetím teenagerem, který během jednoho mistrovství Evropy dokázal skórovat i asistovat.

05:57 – Turecko vstoupilo do osmifinálového souboje na evropském šampionátu proti Rakousku famózně a už v první minutě se ujalo vedení. Šestadvacetiletý stoper Merih Demiral se o onen přesný zásah postaral, a to přesně v 57. vteřině, a vstřelil tak nejrychlejší branku v historii vyřazovacích bojů na turnajích nejlepších mužstev Evropy. Zároveň jde o nejrychleji inkasovanou branku Rakušanů od roku 1965, kdy se za tehdejší NDR prosadil rovněž v Lipsku Jürgen Nöldner. 

Sestřih zápasu Rakousko – Turecko (EURO 2024).
Česká televize