De Bruyne proti Rumunsku zazářil, po dalším úspěšném zásahu promluvil i o konci v reprezentaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne proti Rumunsku zazářil, po dalším úspěšném zásahu promluvil i o konci v reprezentaci

De Bruyne proti Rumunsku zazářil.
De Bruyne proti Rumunsku zazářil.Reuters
V sobotu asi na krátký okamžik příznivcům národního týmu Belgie zatrnulo. Hlavní opora mužstva Kevin De Bruyne (32) totiž začala během jednoho z pozápasových rozhovorů po výhře 2:0 nad Rumunskem našlapovat ohledně možného reprezentačního konce..

Belgie – Rumunsko 2:0

Ohlásit konec v národním týmu po vítězství 2:0, ve kterém De Bruyne vstřelil svůj 28. gól v reprezentaci a výrazně pomohl k důležitému vítězství nad Rumunskem, by nebylo úplně ideální.

"Až tým budu opouštět, bude to hodně záležet na vedení," řekl belgický kapitán, který byl zvolen hráčem zápasu, ale obratem se rozhodl svá slova vysvětlit. "Myslel jsem to spíš tak, že stále přichází spousta mladých kluků," dodal.

Sestřih zápasu Belgie – Rumunsko.
Česká televize

"Hraju za národní tým už deset let a můžu se s nimi o své znalosti podělit, ale nepřemýšlel jsem o tom, jestli tady s hraním v reprezentaci skončím. Nerad přemýšlím o tom, kdy skončím, nebo obecně o své budoucnosti," dodal.

De Bruyne byl v sobotu na hřišti takřka u všeho důležitého, co brilantně hrající Belgie předvedla. Gólovou pojistku na 2:0 pak sám přidal v 80. minutě.

Přitom Belgie vedla již po 73 sekundách hry, to Romelu Lukaku vybídl Youriho Tielemanse, který nezamířil vyloženě přesně, za to měla jeho střela pořádnou razanci. V honbě za druhým gólem se činily i ostatní hvězdy. Lukaku, De Bruyne, Dodi Lukebakio a Jeremy Doku byli hladoví, ale skóre se dlouho neměnilo.

Nakonec tedy uspěl právě De Bruyne, jenž si naběhl na dlouhý míč od brankáře Koena Casteelse a pravačkou prostřelil Nitu v brance. "Byli už jsme celkem pod tlakem, takže dobře, že jsme se ho tímhle zbavili. Mně stačilo do míče jen šťouchnout," řekl o svém gólu.

De Bruyne proti Rumunsku exceloval.
De Bruyne proti Rumunsku exceloval.Opta by Stats Perform

Belgický trenér Domenico Tedesco měl po utkání pro svého kapitána jen slova chvály. "Všichni říkají, že nikdy nebyl na hřišti tak nadšený a myslím, že je to z něj i cítit," řekl Tedesco. "Je důležité, abychom kluky dostali na hřiště v takové náladě."