Co neminout před zápasem s Tureckem: Schickova náhrada, poslední bitvy i české zbraně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před zápasem s Tureckem: Schickova náhrada, poslední bitvy i české zbraně

Budou mít čeští reprezentanti důvod k radosti?
Budou mít čeští reprezentanti důvod k radosti?Profimedia
Třetí zápas české reprezentace na fotbalovém Euru je tady, po porážce 1:2 s favorizovaným Portugalskem a remíze 1:1 s Gruzií přichází na řadu Turecko. Tým, proti kterému to Česku na velkých turnajích nejde. Jaké jsou nejsilnější zbraně svěřenců Ivana Haška? Kdo by mohl v útoku nahradit Patrika Schicka? A jak zápas vnímají v samotném Turecku pohledem Ondřeje Čelůstky? Nejen na tyto otázky přinášejí před úvodním hvizdem odpovědi Livesport Zprávy.

Redakce Livesport Zpráv věnovala dnešnímu duelu speciální pozornost. Abyste se v informacích zorientovali, využijte tento speciální rozcestník.

Dvě bitvy Čechů s Turky o všechno: Vždy šach mat na poslední chvíli a odjezd z Eura

All in neboli vítěz bere vše a poražený končí s prázdnýma rukama. Tenhle duel už čeští fotbalisté zažili v historii s Tureckem dvakrát. A na evropských šampionátech v roce 2008 a 2016 pro ně pokaždé končil špatně. Zvlášť ten první byl hodně bolestivý…

Brankář Petr Čech ví, že je zle. Zápas s Tureckem v roce 2008.
Brankář Petr Čech ví, že je zle. Zápas s Tureckem v roce 2008.Profimedia

Expert Brožek o zápasu dne: Turci mají velký problém ve středu obrany, pod tlak je mohou dostat diváci

Livesport v rámci Eura 2024 nabízí fanouškům další platformu v podobě digitálního studia. To doprovází každý hrací den evropského šampionátu v Německu a jeho tématem je vždy šlágr programu příslušného dne. Tentokrát jde o duel mezi Českem a Tureckem, který rozebral někdejší skaut Slavie a v současnosti trenér Sigmy Olomouc B Miloslav Brožek.

Studio k zápasu Česko - Turecko.
Livesport

České přednosti pohledem dat: Tvůrce Coufal, zvyk na život bez Schicka a vysoký presink

Nic jiného než výhra nad Tureckem v závěrečném duelu skupiny mistrovství Evropy pro české fotbalisty neexistuje, pokud chtějí postoupit do osmifinále play off. Jenže jak jí dosáhnout? Na jaké silné stránky se mohou Souček a spol. v klíčové chvíli spolehnout?

Nebudeme kalkulovat, chceme vyhrát, hlásí před bitvou s Českem trenér Turecka Montella

Trenér Turecka Vincenzo Montella je rád, že jeho svěřenci půjdou do středečního posledního utkání skupinové fáze Eura z výhodnější výchozí pozice než český tým. Odmítl ale, že by taktiku přizpůsobil hře na remízu, která by Turkům stačila k postupu. Italský kouč také na tiskové konferenci věřil, že se mužstvo poučí z chyb proti Portugalsku.

Aktuální situace v tabulce.
Aktuální situace v tabulce.Livesport

S Turky je to malé finále, burcuje Černý. V paměti má zápas z roku 2008, sledoval ho v televizi

Když čeští fotbalisté na mistrovství Evropy v roce 2008 proti Turecku po šokujícím obratu ztratili náskok 2:0 a prohrou 2:3 přišli o vyřazovací fázi, smutnil tehdy desetiletý Václav Černý u televize. Teď půjde ofenzivní univerzál s národním mužstvem do vzájemného duelu v podobné pozici, neboť také středeční závěrečné třetí utkání ve skupině na probíhajícím turnaji bude přímým soubojem o postup. Černý na tiskové konferenci označil nadcházející zápas za největší v kariéře a malé finále.

Černý považuje zápas s Turky za nejdůležitější v reprezentační kariéře.
Černý považuje zápas s Turky za nejdůležitější v reprezentační kariéře.Profimedia

Turci řeší jen Gülera, říká Čelůstka. Obrana je v krizi, dává smysl hrát Chorého a Chytila

Když loni končil ve Spartě, jeho další destinací se stalo osudové Turecko. Ondřej Čelůstka tam působí již ve třetím klubu. Po Trabzonsporu a Antalyasporu nosí barvy Bodrumsporu. Před klíčovou bitvou Čechů a Turků na Euru 2024 nabízí pro Livesport Zprávy dojmy z obou týmů. "Už je na čase, abychom rozhodující duel zvládli lépe my," říká zkušený stoper.

Vzájemné zápasy obou celků.
Vzájemné zápasy obou celků.Enetpulse

Kdo místo Schicka? Chytil si řekl o místo. Lingr je lepší jako žolík, říká expert Morávek

Česká reprezentace přišla před posledním duelem ve skupině na Euru 2024 o oporu Patrika Schicka. Nejlepší střelec týmu si v utkání poranil lýtko a zápas s Tureckem vynechá. Kdo by ho měl nahradit? Expert Livesportu Jan Morávek má o variantách jasno.

Jednou z variant by mohl být i Ondřej Lingr.
Jednou z variant by mohl být i Ondřej Lingr.Profimedia

Hrajte s námi o oficiální míč Eura. Hledáme nejlepší hráče zápasu a jejich rating

Soutěžte o oficiální míč Eura.
Soutěžte o oficiální míč Eura.Livesport