Chorvaté a Albánci se ve vzájemném duelu pokusí napravit nevydařený vstup do Eura

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chorvaté a Albánci se ve vzájemném duelu pokusí napravit nevydařený vstup do Eura

Luka Modrič a celý chorvatský tým bude chtít napravit nevydařený zápas se Španěly.
Luka Modrič a celý chorvatský tým bude chtít napravit nevydařený zápas se Španěly.Profimedia
Úvodní středeční zápas na fotbalovém mistrovství Evropy obstarají Chorvatsko s Albánií. Oba týmy zahájily turnaj v Německu porážkou a ve druhém kole skupiny B se pokusí oživit své postupové šance. Zápas v Hamburku má výkop v 15:00.

Chorvatsko – Albánie (15:00) + audiokomentář

Chorvaté na úvod "skupiny smrti" podlehli 0:3 Španělsku, když v závěru nedokázali snížit ani z penalty, kterou neproměnil Bruno Petkovič. Nyní je čeká outsider skupiny. "Je to klíčový zápas, musíme vyhrát. Albánie předvedla proti Itálii dobrý výkon, navzdory porážce 1:2 jim to ještě zvedne sebevědomí. Nečeká nás nic lehkého, ale s takovými zápasy máme zkušenosti," citoval web UEFA kouče Zlatka Daliče.

Bronzový tým z posledního mistrovství světa vyšel z úvodního duelu s výrazně špatným skóre, a tak bude zřejmě muset k postupu získat alespoň čtyři body, které zatím pokaždé v minulosti stačily. Do osmifinále projdou ze všech šesti skupin první dva celky tabulky a čtyři nejlepší týmy ze třetích míst.

Preview zápasu Chorvatsko – Albánie.
Livesport

Albánie šla proti obhájcům titulu Italům do vedení už po 23 sekundách hry, Nedim Bajrami vstřelil nejrychlejší gól v historii evropských šampionátů. Favorit ale stav rychle otočil a vítěz "české" kvalifikační skupiny na body nedosáhl, přestože si v závěru vytvořil tlak.

"Velká smůla, že jsme nedokázali vyrovnat, šance jsme měli. Je také škoda, že jsme brzy inkasovali druhou branku, jinak bychom měli ideální pozici pro rychlé brejky. Věřím, že se nám zadaří v dalším zápase, i s podporou našich skvělých fanoušků," připomněl brazilský kouč Albánců Sylvinho bouřlivou atmosféru úvodního duelu.

Chorvatsko s Albánií čeká premiérový vzájemný zápas. Druhé utkání skupiny B mezi Itálií a Španělskem je na programu až ve čtvrtek od 21:00.

Program Eura: Kdy hrají Češi?