Belgie přichází o nejzkušenějšího hráče, Vertonghen už za národní tým nikdy nenastoupí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Belgie přichází o nejzkušenějšího hráče, Vertonghen už za národní tým nikdy nenastoupí

Jan Vertonghen v posledních zápasech za Belgii
Jan Vertonghen v posledních zápasech za BelgiiProfimedia
Je nejvytěžovanějším reprezentantem v historii Belgie. Jan Vertonghen (37) za svou zemi odehrál 157 zápasů. V tom posledním si vstřelil vlastní gól, který ho poslal z letošního evropského šampionátu domů. Další minuty v národním dresu už ale zkušený obránce nepřidá, jelikož na sociálních sítích oznámil konec reprezentační kariéry.

"První, poslední. Díky za vzpomínky, splnil jsem si svůj sen," napsal Vertonghen na Instagramu k fotografiím ze svého prvního a posledního zápasu za národní tým. Rozloučil se tak s reprezentační kariérou, která trvala od roku 2007.

Zkušený střední obránce si zahrál na třech mistrovstvích světa (2014, 2018 a 2022) a také na třech evropských šampionátech (2016, 2020 a 2024). Na tom posledním prošel se svými spoluhráči do osmifinále, v němž je jedinou brankou vyřadila Francie. A pod ní se podepsal právě Vertonghen, který míč nešťastně tečoval po střele střídajícího Randala Kolo Muaniho.

Ve 157 startech si rodák ze Sint-Niklaasu připsal deset branek a šest asistencí. Obdržel také 18 žlutých karet, ale nikdy nebyl vyloučen. Jasno o své budoucnosti zatím nemá na klubové úrovni. Smlouva s Anderlechtem mu vypršela ke konci června a ačkoli belgický klub stojí o její prodloužení o rok, dohoda zatím oznámena nebyla.