Angličané chtějí stvrdit postup do play off proti Slovinsku, Dánsko vyzve Srbsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Angličané chtějí stvrdit postup do play off proti Slovinsku, Dánsko vyzve Srbsko

Harry Kane se zatím prosadil na Euru jen jednou.
Harry Kane se zatím prosadil na Euru jen jednou.Profimedia
Dvěma zápasy od 21:00 vyvrcholí na Euru skupina C, v níž stále pomýšlejí na postup všechny čtyři týmy. Takřka jisté osmifinále už má se čtyřmi body favorizovaná Anglie, která hraje v Kolíně nad Rýnem proti Slovinsku. Další dvoubodový celek Dánsko se utká v Mnichově s posledním týmem tabulky Srbskem.

Anglie – Slovinsko (21:00+audiokomentář)

Úřadující vicemistři Evropy Angličané jsou jedním z největších favoritů na titul, na turnaji v Německu ale zatím podávají nepřesvědčivé výkony. Po výhře 1:0 nad Srbskem remizovali v dalším duelu 1:1 s Dánskem. "S naší hrou nejsme spokojení. Musíme si to rozebrat do hloubky a najít řešení, což je především můj úkol. Je na nás tlak, vysoká očekávání zatím nenaplňujeme," citoval web UEFA anglického trenéra Garetha Southgatea.

Slovinci v posledním utkání přišli o vítězství nad Srbskem až v závěru nastavení, znovu tak nedosáhli na premiérovou výhru na evropském šampionátu. Proti Anglii v šesti vzájemných utkáních uhráli jedinou remízu. "Mohli bychom si stěžovat na smůlu, ale bude mnohem lepší se soustředit na další zápas. Fotbal je občas krutý, ale někdy se vám to i vrátí," řekl slovinský kouč Matjaž Kek.

Preview zápasu Anglie – Slovinsko.
Livesport

Dánsko – Srbsko (21:00+audiokomentář)

Jeho týmu může stačit k postupu ze třetí příčky i třetí remíza na turnaji. Ve stejné situaci jsou rovněž semifinalisté posledního Eura Dánové, kteří zdolali Srby čtyřikrát po sobě. "Musíme hrát tak jako s Anglií, proti které jsme mohli získat možná i více než bod. To znamená agresivně a s maximálním zápalem, pak budeme úspěšní," uvedl kouč Kasper Hjulmand.

Preview zápasu Dánsko – Srbsko.
Livesport

Balkánský celek musí k postupu nutně zvítězit. "Je důležité, že jsme se Slovinskem vybojovali bod, i když před začátkem zápasu jsme chtěli jednoznačně vyhrát. Stále jsme ve hře," podotkl srbský trenér Dragan Stojkovič.

Samostatné Srbsko je na Euru poprvé. V případě postupu by si zahrálo premiérově vyřazovací fázi i Slovinsko, které je mezi evropskou elitou podruhé.

Program Eura: Kdy hrají Češi?