Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Priske: Sparta ve mně zanechala největší dojem. Hancko? Samozřejmě jsme spolu mluvili

Brian Priske už vedl Feyenoord.
Brian Priske už vedl Feyenoord.Profimedia
Trenér Brian Priske (47) se ujímá vlády ve svém novém angažmá. Dánský expert, který dovedl pražskou Spartu ke dvěma mistrovským titulům, v létě zamířil do nizozemského Feyenoordu. Tam ve středu cepoval své nové svěřence spolu s Lukasem Babalolou, kterého měl po svému boku už na Letné. V zápřahu byli i další asistenti Björn Hamberg, Etiënne Reijnen a John de Wolf. Po tréninku byla na programu tisková konference, kde Priske mluvil o Spartě i obránci Dávidu Hanckovi (26).

Feyenoord je nizozemským vicemistrem, po sezoně jeho trenér Arne Slot zamířil do anglického Liverpoolu a volba nizozemského klubu ukázala na Priskeho. Prioritně zajímalo média, jak vidí Dán budoucnost slovenského obránce Dávida Hancka v klubu.

Dán odpověděl, že s oporou Feyenoordu delší čas nemluvil a tak to ještě nějaký čas zůstane, protože je po evropském šampionátu na dovolené. "Něco mi samozřejmě o své budoucnosti řekl, s vámi to ale probírat nebudu. Je hráčem Feyenoordu, vrátí se sem a od 18. července se připojí k tréninku s týmem," řekl Priske na tiskové konferenci.

Řeč musela přijít i na pražskou Spartu. Díky úspěchům s letenským klubem se Priske vlastně dostal k angažmá v Rotterdamu. Dánský kouč měl pro svůj bývalý klub jen slova chvály.

"Zanechalo to ve mně největší dojem napříč celou mou kariérou hráče i trenéra. Tým byl neuvěřitelný a fanoušci byli celé dva roky absolutně fantastičtí. Ve fotbale pracuji už dlouho, ale Sparta mi ukázala něco neskutečného. Jsem ji za to vděčný," chválil Priske.

Médiím pak odprezentoval, jak by měla vypadat hra Feyenoordu pod jeho vedením. Není překvapením, že podobně jako ve Spartě plánuje hrát ofenzivní fotbal, aby dělal radost fanouškům. "Hráči budou potit krev. Dají do hry všechno, aby naplnili očekávání lidí," prohlásil.

Program Eredivisie 2024/25