Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Priske se po další ztrátě odmítl bavit o titulu: Ambicí Feyenoordu je boj o druhé místo

Priske bral další remízu.
Priske bral další remízu.STEFAN KOOPS / NurPhotoNur / Photo via AFP
Čekalo se vítězství, ale to nepřišlo. Feyenoord Rotterdam, který v této sezoně vede bývalý kouč Sparty Brian Priske (47), po remíze 1:1 na půdě Nijmegenu ztrácí na vedoucí PSV Eindhoven už jedenáct bodů. Lídr ale odehrál o zápas více, manko tedy nakonec může být o tři body menší. Priskeho tým zůstává v nizozemské lize bez porážky, ze šesti duelů vyhrál ale jen dva. Kouč se proto odmítá bavit o mistrovském titulu. "Ambice je jasná, bojovat o druhé místo," cituje kouče web AD.nl.

Nijmegen – Feyenoord 1:1

Priskeho pozice je složitá. Do klubu přicházel po úspěšném působení v pražské Spartě a fandové napjatě očekávali, zda stejně pozvedne i Feyenoord. Jenže výsledky nepřicházely, nadšení proto vystřídala nervozita a někdy i zloba. Terčem hněvu třeba bylo letenským fanouškům a hráčům dobře známé Priskeho pozápasové kolečko. Od tohoto rituálu už v Nizozemsku raději upustil a při dotazech novinářů na něj reagoval podrážděně.

Po utkání v Nijmegenu pro změnu před kamerami ESPN odmítl Priske hovořit o Feyenoordu jako o kandidátovi na titul. "Myslím, že o tom v klubu nikdo nemluví," prohlásil. "Naší ambicí je bojovat o druhé místo," doplnil kouč nizozemského vicemistra.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Realita je prostě tvrdá a Feyenoord v současnosti nemá na to, aby konkuroval PSV. "Už jsem to řekl v předchozích rozhovorech. Je na nás, abychom se v tuto chvíli dívali jen na sebe a ne na PSV. Na té úrovni zatím nejsme," konstatoval. 

Rozhodně ale nemluvil v poraženeckém tónu. I sobotní zápas chtěl s týmem vyhrát. "Jako Feyenoord byste nikdy neměli být spokojeni s bodem," uvedl v bojovném duchu, byť poslední remízu zachránil v utkání nizozemské ligy až chvíli před koncem.

Priske se chce soustředit na sebe.
Priske se chce soustředit na sebe.Livesport / @Feyenoord

Tabulka Eredivisie