Priske je o krok blíž Feyenoordu, podle nizozemských médií se dohodl na podmínkách smlouvy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Priske je o krok blíž Feyenoordu, podle nizozemských médií se dohodl na podmínkách smlouvy

Brian Priske s trofejí pro mistry FORTUNA:LIGY.
Brian Priske s trofejí pro mistry FORTUNA:LIGY. Profimedia
Trenér Sparty Brian Priske (47) se podle nizozemských a dánských médií již dohodl s Feyenoordem na podmínkách smlouvy a příští týden by ji mohl podepsat. Nizozemský klub se ale nejprve musí domluvit s vedením českého mistra na odstupném za dánského kouče. Priske loni v říjnu prodloužil na Letné smlouvu do roku 2026.

Dána si Feyenoord vyhlédl jako náhradu za Arneho Slota, který od nové sezony převezme Liverpool po odchodu Jürgena Kloppa. Zahraničního kouče neměl rotterdamský klub, který v minulosti vedli i čeští trenéři Jiří Sobotka a Václav Ježek, od roku 1991.

Priske přišel do Sparty před dvěma roky a hned v první sezoně jí pomohl ukončit devítileté čekání na mistrovský titul. Letos s ní ligový triumf obhájil a přidal i vítězství v domácím poháru.

V minulosti vedl jako hlavní kouč Antverpy a Midtjylland, s nímž v sezoně 2019/20 vyhrál dánskou ligu. Následně prošel s dánským klubem poprvé v historii do hlavní fáze Ligy mistrů, když v závěrečném kvalifikačním play off vyřadil pražskou Slavii.

Feyenoord s českým reprezentantem Ondřejem Lingrem získal v dubnu Nizozemský pohár a v lize pak skončil druhý za PSV Eindhoven.

Konečná tabulka Eredivisie