Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Feyenoord zahodil výhru a Priske je pod palbou. Fanoušci si utahují z jeho pozápasového rituálu

Priskeho svěřenci brali jen remízu.
Priskeho svěřenci brali jen remízu.Profimedia
Úvodní měsíce angažmá v nizozemském Feyenoordu Rotterdam mají z pohledu Briana Priskeho (47), někdejšího lodivoda Sparty, do ideálu pořádně daleko. Byť má jeho tým zápas k dobru, na první PSV ztrácí po 5. kole devět bodů. Fanoušci na sociálních sítích běsní, kouč ale zůstává v klidu. I přes to, že v sobotu jeho tým ztratil vedení 2:0 a bral na půdě Groningenu jen bod za remízu 2:2.

Groningen – Feyenoord 2:2

Začátek ročníku nebyl úplně špatný. Triumf v nizozemském superpoháru po penaltách proti PSV. Jenže další čtyři kola proměnil Priskeho tým jen v jednu výhru a tři nerozhodné výsledky. Poslední z nich přidal v sobotu na půdě Groningenu, tenhle zápas měl být ale pro Feyenoord vítězným odrazovým můstkem, který situaci uklidní.

Všechno tomu dlouho nasvědčovalo. Feyenoord na hřišti soupeře ještě v 80. minutě vedl 2:0. Dokonalý večer ale zažil Brynjolfur Willumsson, který nejprve v 81. minutě snížil a o deset minut později srovnal. Pro domácí euforie, pro Priskeho a spol. tragédie.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hned po skončení duelu sáhl Priske k tradičnímu rituálu, když svolal celý tým do středového kruhu. Utvořilo se známé kolečko, přesně jako ve Spartě. A stejně jako v Česku, se i v Nizozemsku v úvodu tento krok setkal s posměšky. "Divadlo od Priskeho," stojí na profilu fanouška Jespera na sociální síti X. A další dodal: "Tohle mě přivádí k šílenství".

Nutno dodat, že ve velké většině příspěvků se objevují vzpomínky na Arneho Slota, kterého v klubu Priske nahradil. Mnozí ho označují za nejlepšího trenéra klubu v historii, na což se jen těžko navazuje.

Priske ale věděl, do čeho jde a snaží se zůstat v klidu. Tedy alespoň navenek. "Je to zklamání," sdělil své pocity trenér. "Nejedeme domů se třemi body, i když jsme vedli 2:0, do konce zbývalo deset minut… Tohle musíme dohrát. Myslím ale, že v některých fázích hry byla vidět dobrá struktura. Vytvořili jsme si dobrý počet šancí, měli jsme soupeře dorazit a utkání rozhodnout."

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Výkony jsou jedna věc, výsledky a bodový zisk další. Feyenoord je sice bez porážky aktuálně na páté příčce tabulky, ale k vysněnému mistrovskému titulu má na míle daleko. "Na tohle je samozřejmě velmi brzy, ale nejsme slepí a vidíme, že mezera je velmi velká," uznal Priske. "Nyní se musíme soustředit na nás, a ne na PSV nebo další kluby nad námi."

Nutno připomenout, že v sobotu neuspěl v Premier League ani opěvovaný Arne Slot. Jeho Liverpool doma prohrál s Nottinghamem, což se stalo naposledy před 55 lety.