Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slunce dvě hodiny denně a umělá tráva, popisuje Tomič hostování za polárním kruhem

Michal Tomič hostuje ze Slavie v norském Bodö/Glimt.
Michal Tomič hostuje ze Slavie v norském Bodö/Glimt.MARIUS SIMENSEN / Bildbyran Photo Agency / Profimedia
Byť působí v Evropě, na sraz slovenské reprezentace to měl obránce Michal Tomič (25) přes tři tisíce kilometrů. Od léta totiž působí na hostování ze Slavie v norském Bodö/Glimt, tedy až za polárním kruhem.

Stále si zvyká na nové prostředí. Není jednoduché opustit střední Evropu a vydat se na drsný sever. Když Tomič přicestoval na sraz, vtipkoval o tom, že se přijel ohřát.

"V Bodö je nyní asi jen pět stupňů," popisoval podmínky v Norsku na reprezentačním srazu. "Spoluhráči mi říkali, že například v zimě uvidím slunce jen dvě hodiny denně. Bude to náročnější, ale deprese prý nehrozí," líčil Tomič poznatky z nového angažmá.

S norským celkem má už jeden zajímavý skalp. Za polárním kruhem totiž v Evropské lize porazili Porto (3:2). Minulý týden zase remizovali s Unionem Saint-Gilloise (0:0). "Především triumf nad Portem byl velký úspěch. Naše podmínky a umělá tráva soupeřům nevoní. Doma tak můžeme hrát s kýmkoliv, zato venku nám to trochu skřípe."

Právě na umělou trávu si Tomič musel zvyknout. V České lize na ni v soutěžních zápasech ani jednou nenarazil. "Je to pro mě zajímavá zkušenost. A tím, že ve Slavii bych tolik nehrál, tak jsem se rozhodl to zkusit," vysvětlil své rozhodnutí odejít.

Nejbližší program Bodö/Glimt.
Nejbližší program Bodö/Glimt.Livesport

Norský celek, který vede tamní ligu, na něj dokonce může uplatnit opci a koupit jej natrvalo. "Někdy v prosinci se hraje poslední kolo Eliteserien a poté se rozhodne, zda na mě klub uplatní opci," dodal 25letý obránce, který v Česku oblékal také dres Slovácka.

Tabulka Eliteserien