Oddaluje konec kariéry. Podolski prodloužil smlouvu v Górniku o dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oddaluje konec kariéry. Podolski prodloužil smlouvu v Górniku o dva roky

Podolski pomohl v aktuální sezoně udržet svůj Górnik Zabrze v Ekstraklase.
Podolski pomohl v aktuální sezoně udržet svůj Górnik Zabrze v Ekstraklase.Profimedia
Na konci příštího týdne oslaví 38. narozeniny a v nohách má náročnou sezonu, v níž šesti góly a devíti asistencemi pomohl svůj Górnik udržet v nejvyšší polské soutěži. Přesto mistr světa z roku 2014 Lukas Podolski ještě nehodlá dát aktivní kariéře vale, s klubem se Zabrze prodloužil smlouvu do roku 2025.

"Tréninky, spousta cestování, debaty s fanoušky nebo rozhovory pro média, nic z toho mě neobtěžuje. Právě naopak. A fyzicky jsem na tom také pořád dobře," prozradil autor 49 gólů ve 139 reprezentačních utkáních v rozhovoru pro deníky Kölner Stadt-Anzeiger a Express.

"Samozřejmě mě občas napadlo, že bych si místo fotbalu mohla zrovna hrát s dětmi, nebo třeba jet na dovolenou, kdy zrovna chci. Jenže těžko se toho všeho vzdává. Atmosféra na domácích zápasech a naši skvělí fanoušci, ale i výjezdy k těm venkovním, kde na vás lidé bučí. I to prostě to miluju," prohlásil Podolski 

Podolski v dresu Gorniku Zabrze.
Podolski v dresu Gorniku Zabrze.Profimedia

Byť fotbalově vyrostl v Kolíně n. R., spojení se svým mateřským klubem už nějakou dobu neudržuje. "Můj dlouholetý agent Nassim Touihri od něj před několika měsíci dostal dopis k 75. výročí založení FC."

"Byl ale dost neosobní. Nechci, aby to vyznělo arogantně, ale určitě mám v Kolíně nějaké zásluhy, takže bych uvítal, kdyby se se mnou alespoň pokusili navázat osobní kontakt," dodal se zjevnou hořkostí.

Do Górniku přestoupil před dvěma lety. Zabrze totiž leží nedaleko Gliwic, kde se narodil, a už dříve se nechal slyšet, že právě tady by chtěl zakončit kariéru. Během ní si zahrál mimo jiné za Bayern, Arsenal či Galatasaray.