Český talent míří do Polska. Ambrose získal Górnik, stála o něj hvězda Podolski

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Český talent míří do Polska. Ambrose získal Górnik, stála o něj hvězda Podolski

Záložník Lukáš Ambros mění Německo za Polsko, stal se novým hráčem Górniku Zabrze.
Záložník Lukáš Ambros mění Německo za Polsko, stal se novým hráčem Górniku Zabrze.Profimedia
Záložník Lukáš Ambros (20) přestupuje z Wolfsburgu do Górniku Zabrze. Reprezentant do 21 let podepsal v polském klubu smlouvu na tři roky.

Další hostování se nekoná. Lukáš Ambros, který strávil minulou sezonu v rezervě Freiburgu, jež působí ve třetí nejvyšší německé soutěži, se rozhodl natvrdo přestoupit do jiného klubu. 

Velký zájem o něj podle informací Livesport Zpráv projevily kluby z Německa, Česka i Polska. A právě v Ekstraklase si český fotbalista nakonec vybral Górnik, který v uplynulém ročníku skončil na šesté příčce. I proto, že o něj velmi stál hrající sportovní manažer Lukas Podolski.

Někdejší útočník Bayernu či Arsenalu si Ambrose vyhlédl v Německu a byl hlavní hybnou silou celého procesu, aby kreativní středopolař nakonec zamířil právě do Górniku. 

Odchodem z Wolfsburgu ale německá kapitola nemusí definitivně skončit. Klub z města automobilů si totiž ponechal ve smlouvě na českého záložníka předkupní právo. 

Ambros přestoupil do Wolfsburgu v roce 2020 ze Slavie. Za juniorský tým v letech 2021-2023 odehrál 32 zápasů, dal pět gólů a zaznamenal devět asistencí. V předminulé sezoně se stal nejmladším českým hráčem, který hrál v Bundeslize, když nastoupil ve věku 18 let 8 měsíců a 13 dnů proti Lipsku.

V Górniku se Ambros potká s dalším českým záložníkem Patrikem Hellebrandem. Pětadvacetiletý středopolař se do Polska vydal po třech sezonách v Českých Budějovicích. 

Fotbalové přestupy online