Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kouzelná cesta Annecy skončila před branami finále. Toulouse si zahraje o vysněnou trofej

Do finále se probojovalo Toulouse.
Do finále se probojovalo Toulouse.AFP
Fotbalisté Toulouse porazili v semifinále Coupe de France druholigové Annecy 2:1, a zabojují tak ve finále o první prestižní trofej v historii klubu. Hosté začali utkání podle očekávání dobře a po půlhodině hry se dostali zásluhou Zakarii Aboukhlala (23) do vedení. Domácí sice srdnatě bojovali a na konci první půle i díky proměněné penaltě srovnali. V závěru druhého dějství ovšem udělali v obraně obrovskou chybu, kterou potrestal postupovou trefou střídající žolík Fares Chaibi (20).

První gólovou příležitost si připsali domácí, Steva Shamala ale zastavil po chybě hostující obrany skvělým zákrokem brankář Kjetil Haug. Ten svůj tým podržel i o moment později, když vytěsnil na roh střelu Yohana Demoncyho z přímého kopu. Poprvé pak zahrozilo také Toulouse, ve 27. minutě však Logan Costa nedokázal procedit míč skrz gólmana domácích Thomase Callense.

O devět minut později se už ale početný kotel fanoušků Le Tef mohl radovat. Branco van den Boomen zapracoval na pravé straně a milimetrovým centrem našel Aboukhlala, který z malého vápna hlavičkou rozvlnil síť. Annecy ovšem dokázalo ještě do poločasové pauzy odpovědět, v nastaveném čase totiž proměnil penaltu za faul hostujícího obránce v pokutovém území Alexy Bosetti.

Utkání Annecy – Toulouse 1:2

Po změně stran se na trávníku začalo přiostřovat a o tvrdé zákroky nebyla nouze, často přerušovaná hra ale nepomohla vytvoření jakékoliv šance. V 73. minutě přišlo první ohrožení a hráči Annecy mohli děkovat brankové konstrukci, břevno je totiž zachránilo po hlavičce Rasmuse Nicolaisena.

V závěru hrací doby se oba týmy střídaly v aktivitě, finální rozuzlení duelu ale přinesla fatální chyba domácí obrany pět minut před koncem. Příliš krátkou přihrávku na brankáře Callense vystihl střídající Chaibi a vystřelil Toulouse pohárové finále. Nádherná střela domácích z nastaveného času, která by zápas poslala do prodloužení, byla totiž odvolána videorozhodčím kvůli ofsajdu.

Livesport hráč utkání: Fares Chaibi (Toulouse)

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport