Venezuele pomohlo k obratu vyloučení, Jamajka na Copa América nebodovala ani na sedmý pokus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Venezuele pomohlo k obratu vyloučení, Jamajka na Copa América nebodovala ani na sedmý pokus

Eduardo Bello vstřelil vítězný gól Venezuely.
Eduardo Bello vstřelil vítězný gól Venezuely. AFP
Turnaj Copa América pokračoval v neděli večer třetím hracím dnem, kdy byly odehrány první zápasy skupiny B. V nich Ekvádor neudržel těsné vedení proti Venezuele, která potrestala vyloučení kapitána soupeře a zvítězila 2:1. Mexiko pak splnilo roli favorita, když porazilo outsidera z Jamajky 1:0.

Ekvádor - Venezuela 1:2

Kapitán Ekvádoru Enner Valencia nebude na úvodní zápas své země na 48. ročníku Copa América vzpomínat rád. Bývalý útočník West Hamu, Evertonu a Fenerbahce ve 22. minutě trefil Josého Martíneze do hrudi a byl za to předčasně vyloučen. Původně viděl žlutou kartu, ale systém VAR po přezkoumání incidentu rozhodnutí zpřísnil.

Přestože hrál Ekvádor v oslabení, udeřil jako první ještě před přestávkou, když se prosadil Jeremy Sarmiento. Venezuela však početní výhodu využila, když se v 64. a 74. minutě trefili Jhonder Cádiz a Eduard Bello. Nakonec se jednalo o první velké překvapení na letošním turnaji.

Poslední ročník Copa América se Venezuelanům vůbec nevydařil, když v roce 2021 skončili ve skupině bez výhry. Nyní mají po své premiéře na letošním šampionátu tři body a ujímají se vedení ve skupině B před Mexikem.

Mexiko - Jamajka 1:0

Jihoamerický turnaj se letos koná ve Spojených státech amerických, kde mají zástupci Mexika téměř domácí půdu. Většina z 53 763 diváků na stadionu NRG v Houstonu fandila svým favoritům v zeleno-bílo-červeném.

El Tricolor zahájili šampionát triumfem nad outsiderem z Jamajky, přičemž o jediný přesný zásah se v 69. minutě postaral Gerard Arteaga. Mexiku se však nevyhla komplikace v podobě zranění – opora záložní řady Edson Álvarez musel ze hry odstoupit už po půlhodině hry. Kmenový hráč West Hamu si údajně poranil zadní stehenní sval a teprve následující dny ukážou rozsah zranění.

Jamajka sice za stavu 0:0 vstřelila gól po skvělé práci Michaila Antonia, ale ten nakonec nebyl uznán pro ofsajd. Ostrovní země se Copa América účastní potřetí po edicích v letech 2015 a 2016. Výsledek? Zatím katastrofální. Sedm duelů, sedm porážek, žádný vstřelený gól. The Reggae Boyz přitom prohráli hned pět měření sil poměrem 0:1.

Další zápasy skupiny B jsou na programu ve čtvrtek večer. Vítězové těchto duelů se utkají mezi sebou, zatímco Ekvádor a Jamajka budou bojovat o první body.

Tabulka skupiny B.
Tabulka skupiny B.Livesport