Venezuela prošla skupinou bez ztráty bodu, Mexiko na Copa América překvapivě končí

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Venezuela prošla skupinou bez ztráty bodu, Mexiko na Copa América překvapivě končí

Venezuela zatím na turnaji neztratila ani bod.
Venezuela zatím na turnaji neztratila ani bod.Profimedia
Fotbalisté Venezuely vyhráli na jihoamerickém mistrovství i třetí zápas ve skupině a po nedělním vítězství 3:0 nad Jamajkou postoupili z prvního místa do čtvrtfinále. V tom se v pátek utkají s Kanadou. Druhé postupové místo udržel Ekvádor díky bezbrankové remíze s Mexikem a zahraje si proti světovým šampionům z Argentiny.

Jamajka – Venezuela 0:3

Venezuela prošla na Copě América skupinou bez ztráty bodu poprvé. Oproti poslednímu turnaji, na kterém nevyhráli ve skupině ani jednou, přičemž dvakrát remizovali a skončili poslední. Jedná se o historicky nejlepší skupinovou fázi Venezuely v historii. Naopak Jamajka ani při třetí účasti na šampionátu a zároveň v devátém souboji nedokázala získat byť jen bod.

Jamajce nastřílela v Austinu všechny branky v druhé půli, trefili se Eduard Bello, Salomón Rondón a Eric Ramírez.

Mexiko – Ekvádor 0:0

Mexiko mohlo dát postupový gól v sedmé nastavené minutě, kdy rozhodčí odpískal za faul na Guillerma Martíneze pokutový kop, jenže VAR ho po přezkoumání situace zase odvolal. Ekvádor tak udržel druhé místo díky lepšímu skóre.

Mexičané dokázali ve třech zápasech vstřelit jediný gól a trenér Jaime Lozano uznal, že jeho budoucnost u týmu je nejistá. Za poslední dva roky je přitom na reprezentační lavičce už třetím koučem. "Vždy, když nedosáhnete vytyčeného cíle, tak je zde určité nepohodlí a pochybnosti. To je přirozené bez ohledu na to, kdo je na lavičce," řekl Lozano. "Rozhodnutí o mé budoucnosti není na mně," dodal.