Uruguay zahájila Copu América výhrou 3:1 nad Panamou, domácí Spojené státy zdolaly Bolívii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Uruguay zahájila Copu América výhrou 3:1 nad Panamou, domácí Spojené státy zdolaly Bolívii

Maximiliano Araújo otevřel skóre parádní trefou do šibenice.
Maximiliano Araújo otevřel skóre parádní trefou do šibenice.Profimedia
Patnáctinásobní šampioni fotbalisté Uruguaye zahájili mistrovství Jižní Ameriky výhrou 3:1 nad Panamou. Ve druhém utkání skupiny C si domácí výběr USA poradil 2:0 s Bolívií.

Uruguay – Panama 3:1

Uruguay za výhrou na Hard Rock Stadium v Miami nasměroval v 16. minutě Maximilano Araújo, v závěru výhru pojistili Darwin Núňez a Matías Viňa. Za Panamu poté v páté minutě nastavení už jen snížil Michael Murillo.

Uruguay se s patnácti triumfy dělí s Argentinou o rekord turnaje, od triumfu v roce 2011 však nedošla dál než do čtvrtfinále. "Uvidíme, jak jsme na tom s ambicemi letos," citovala agentura AP trenéra Marcela Bielsu. "Jdeme zápas po zápasu, to nám pomáhá se postupně zlepšovat," dodal.

USA – Bolívie 2:0

O vítězství Američanů v Arlingtonu nad papírově největším outsiderem Copy América rozhodl Christian Pulisic. Už ve třetí minutě otevřel skóre a poté těsně před přestávkou připravil druhý gól pro Folarina Baloguna.

"Je to pro nás skvělý start. Pomůže to sebevědomí," řekl obránce Antonee Robinson. "Kdybychom měli hledat nějaké chyby, tak jsme měli být mnohem důraznější v útoku. Mohli jsme dát další dva, nebo tři góly," dodal.

Program Copa América