Předčasné finále bez největší hvězdy. Brazílii bude proti rozjeté Uruguayi chybět Vinícius

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předčasné finále bez největší hvězdy. Brazílii bude proti rozjeté Uruguayi chybět Vinícius

Vinícius Júnior se do statistik proti Kolumbii zapsal jen žlutou kartou.
Vinícius Júnior se do statistik proti Kolumbii zapsal jen žlutou kartou.Profimedia
Hráči Brazílie podali na mistrovství Jižní Ameriky v zápase s Kolumbií (1:1) nepřesvědčivý výkon, čímž si ve skupině D vysloužili pouze druhou příčku. Po dvou na góly chudých remízách a jedné výhře je v tabulce přeskočili právě fotbalisté La Tricolora. Ve čtvrtfinále tak bude Kanárky čekat zatím stoprocentní Uruguay, proti které navíc nastoupí bez vykartovaného Viníciuse Júniora (23).

Brazílie – Kolumbie 1:1

Křídelník Realu Madrid uviděl druhou žlutou kartu v rámci skupinové fáze poté, co již v sedmé minutě udeřil loktem bývalou hvězdu Bílého baletu Jamese Rodrígueze. Krátce nato přišla bravurní trefa Raphinhy z přímého kopu, gólem do kabiny pak stihl ještě v prvním dějství stanovit finální výsledek 1:1 obránce Crystal Palace Daniel Muňoz.

Brazílii čeká ve čtvrtfinále těžký oříšek, Uruguay totiž drží na turnaji stoprocentní bilanci se skóre 9:1. K průběžně nejlepšímu poměru vstřelených a inkasovaných branek turnaje pomohl dvěma trefami Darwin Núňez. Síly souboru náročného kouče Marcela Bielsy si byl v pozápasovém rozhovoru vědom i stoper Marquinhos.

"Musíme být k sobě upřímní. Čelíme týmu, který prochází obdobím bez prohry. My se máme v čem zlepšovat, snažíme se náš progres urychlit. Zejména v těchto důležitých utkáních musíme ovládat hru," přiznal novinářům.

"Je důležité vše pečlivě zanalyzovat, ale co se stalo, stalo se. Je těžké skončit na druhém místě, budeme čelit skvělému týmu. Každý zápas je jako finále," dodal Marquinhos.

Vinicíus Junior se na turnaji negativně vyjadřoval i po jediné výhře Kanárků v základní skupině nad Paraguayí (4:1), a to navzdory tomu, že v daném utkání Brazilci kopali dvě penalty a soupeř dohrával v deseti. "Hřiště nejsou v nejlepším stavu, rozhodčí jsou proti nám dost zaujatí a CONMEBOL se o nás dobře nestará," vyčetl.

Pocit křivdy ve Viníciovi posílil ve 43. minutě posledního zápasu skupiny s Kolumbií, kdy byl ve vápně poslán k zemi. Ačkoliv situaci zkoumal i videorozhodčí, pokutový kop se nekonal.

V zápase, který je mnohými označován za předčasné finále turnaje, bude křídelník Realu Madrid chybět. Na dvě branky do sítě Paraguaye tak nedostane alespoň v prvním kole vyřazovací fáze příležitost navázat. Šanci předvést se v základní sestavě by mohl dostat jeho budoucí klubový spoluhráč Endrick. Teprve sedmnáctiletý zázrak z Palmeiras dosud v Copě América nastupoval vždy z lavičky.

Uruguay – Brazílie (neděle 3:00)