Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanadu povede na Copa América Američan Marsch, na Argentinu se naladí proti evropským velmocím

Marsch se stal trenérem kanadského národního týmu.
Marsch se stal trenérem kanadského národního týmu.Reuters
Kanadské fotbalové reprezentanty povede Američan Jesse Marsch (50), bývalý trenér Leedsu United, Lipska a rakouského mistra Salcburku. V pondělí o tom informoval svaz, který je jedním ze tří pořadatelů nejbližšího mistrovství světa v roce 2026.

Loni v srpnu skončil u kanadského týmu Angličan John Herdman, jenž s fotbalisty dokázal po 36 letech postoupit na světový šampionát. V Kataru jeho svěřenci skončili po třech porážkách v základní skupině, ale herně nepropadli.

Dočasně pak reprezentaci vedl Mauro Biello. Marsch ji nyní převzal pět týdnů před začátkem Copy América, do které Kanaďané vstoupí zápasem s argentinskými obhájci titulu a mistry světa.

"Právě se chystám zavolat Jessemu Marschovi, abych potvrdil, že bude příštím trenérem naší kanadské mužské reprezentace. Pracovali jsme na tom a těšíme se, že bude konečně připraven," řekl před potvrzením nového trenéra výkonný ředitel asociace Kevin Blue.

"Opravdu si vážím vaší důvěry. Ujišťuji vás, že vám ji vrátím na všech úrovních. Tento tým se stane něčím, z čeho bude celá kanadská komunita nadšená," uvedl následně Marsch.

Program fotbalistů Kanady.
Program fotbalistů Kanady.Livesport

Javorové listy se před startem na Copa América proti Argentině (21. června) utkají ještě s evropskými velmocemi Nizozemskem (6. června) a Francií (9. června).

Program Copa América