Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Copa América zná prvního medailistu. Bronz Uruguayi zařídil nestárnoucí Suárez

Luis Suárez dotáhl Uruguay za bronzem z Copy América.
Luis Suárez dotáhl Uruguay za bronzem z Copy América.Profimedia
Bronzové medaile na fotbalovém mistrovství Jižní Ameriky získala Uruguay. Díky gólu Luise Suáreze (37) v nastavení vyrovnala proti Kanadě na 2:2 a pak vyhrála 4:3 na penalty. Rozstřel rozhodl rovněž útočník Interu Miami. Ve finále se utkají v noci na pondělí SELČ v Miami Argentina s Kolumbií.

Kanada – Uruguay 2:2 (3:4p)

Uruguayci vedli v Charlotte od osmé minuty zásluhou Rodriga Bentancura, ale Ismaël Koné a Jonathan David skóre otočili a přiblížili Kanadu, která startovala na Copě América jako host poprvé, nečekanému úspěchu. Až 48. tým světového žebříčku však těsný náskok neudržel. Ve druhé nastavené minutě vyrovnal nejlepší uruguayský střelec historie Suárez svým 69. gólem v národním týmu.

V rozstřelu neuspěli Koné a Alphonso Davies z Bayernu Mnichov, jehož "panenkovská" penalta skončila na břevně. Všichni čtyři uruguayští exekutoři své pokusy proměnili.

"Nebyl to žádný velký výkon. Remíza byla sotva zasloužená. Myslím, že jejich trenérovi vyšla sázka na čerstvé hráče místo obvyklých členů základní sestavy," uvedl trenér vítězů Marcelo Bielsa. "Šance měly oba týmy, ale po pravdě řečeno, nehráli jsme dobře. I když sezona byla dlouhá a hráči byli unavení, myslel jsem si, že s tímhle týmem předvedeme lepší hru," uvedl Bielsa.

Jeho protějšek Jesse Marsch, jenž převzal kanadský tým v květnu, ocenil pokrok, který jeho svěřenci za krátkou dobu udělali. "Kluci jsou ale zklamaní z toho, jak nám to uteklo," řekl americký trenér.

Pavouk Copy América