Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brazilská cesta na Copa América končí už ve čtvrtfinále, Uruguay je vyřadila na penalty

Manuel Ugarte proměnil rozhodující penaltu.
Manuel Ugarte proměnil rozhodující penaltu.AFP
Fotbalisté Uruguaye postoupili do semifinále Copa América, když ve čtvrtfinálovém utkání v Las Vegas porazili Brazílii 4:2 v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas nerozhodně 0:0. V semifinále se utkají s Kolumbií, která rozdrtila Panamu 5:0.

Uruguay - Brazílie 0:0 (1:0 po pen.)

Uruguay dohrávala zápas pouze s deseti hráči, když Nahitan Nández dostal v 74. minutě červenou kartu. Brazílie, která k utkání nastoupila bez suspendovaného Vinícia Júniora, jenž utkání sledoval pouze z tribuny, však početní výhodu využít nedokázala. Zápas tak dospěl až do penaltového rozstřelu.

Na straně Kanárků hned v první sérii neuspěl Éder Militao, jehož penaltu vychytal Sergio Rochet. Ve třetí sérii pak svou úlohu nezvládl ani Douglas Luiz, jenž trefil pouze břevno. Uruguayce nakonec nemusela trápit ani neproměněná penalta Josého Maríi Giméneze, jelikož v páté sérii rozhodl o postupu Manuel Ugarte. Uruguay tak stále může doufat v zisk rekordní šestnácté trofeje na jihoamerickém šampionátu.

Kolumbie - Panama 5:0

James Rodríguez dotáhl Kolumbii k vítězství v Glendale, když skóroval z pokutového kopu a připravil další dvě branky pro své spoluhráče. Los Cafeteros jsou neporaženi už 27 zápasů, přičemž v minulém ročníku Copa América došli až do semifinále. Tam v roce 2021 prohráli na penalty s Argentinou a v boji o třetí místo uspěli proti Peru.

V základní sestavě Panamy se objevili i dva hráči, kteří v minulé sezoně působili ve slovenské nejvyšší soutěži – César Blackman (Slovan Bratislava) a Éric Davis (Košice). Oba byli v průběhu utkání vystřídáni. Země ze zóny CONCACAF se šampionátu zúčastnila teprve podruhé (předtím v roce 2016), poprvé však postoupila do vyřazovací fáze.

Ve druhém semifinálovém zápase se obhájci titulu a úřadující mistři světa Argentinci utkají s překvapením turnaje, Kanadou.