Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín přehrál rezervu Baníku a vrátil se do čela druhé ligy, Slavii B zajistil bod veterán Škoda

Beran (vpravo) z penalty vstřelil první slávistickou branku do sítě Žižkova.
Beran (vpravo) z penalty vstřelil první slávistickou branku do sítě Žižkova.SK Slavia Praha / slavia.cz
Zlín si ve venkovním utkání 10. kola Chance Národní Ligy poradil s rezervou ostravského Baníku 1:0 a vrátil se do čela druholigové tabulky, kam se v sobotu na chvíli posunula Chrudim. O jediný gól zápasu se postaral Vukadin Vukadinovič (33). Slavia Praha B přivítala hosty ze Žižkova, se kterými se nakonec rozešla smírně 2:2. O dělbu bodů se v 85. minutě postaral střídající veterán Milan Škoda (38).

Baník Ostrava B – Zlín 0:1

Nedělní program ChNL otevřel moravskoslezský souboj mezi dosud neporaženým Zlínem a rezervou ostravského Baníku. Domácí celek se snažil zastavit šňůru čtyř porážek v řadě, zatímco Ševci jeli do Ostravy pro další korálek do postupové mozaiky.

Po úvodní oťukávací čtvrthodině hry Slezané převzali otěže utkání. Byli aktivnější v držení míče, ale nedostali se do žádné zajímavější gólové příležitosti. Paradoxně první vážnější akci si připravili Ševci, kdy zpoza šestnáctky centroval Lukáš Bartošák na hlavu Miloše Kopečného, ale jeho pokus mířil nad domácí branku.

Úvodní střelu mezi tři tyče nabídla až 55. minuta, kdy ze standardní situace vzdálené zhruba 24 metrů od brány Stanislava Dostála vypálil Issa Fomba, ale jeho pokus ukryla bezpečně v rukavicích zlínská stálice. Na druhé straně vyzkoušel z uctivé vzdálenosti také Cletus Nombil pozornost ostravského brankáře, kterého však střela doprostřed nezaskočila.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zlomový moment nastal v 70. minutě zápasu, kdy Ševci agresivně napadali rozehrávku domácího výběru. Michael Gergela si balon předkopl příliš před sebe a sebral mu ho David Tkáč, kterého následně Gergela poslal k zemi a následoval pokutový kop. Míč si na penaltový puntík připravil Vukadinovič. Srbský křídelník ve službách žlutomodrých zakončil nekompromisně k tyči a poslal Zlín do vedení.

Ševci již pošesté v letošním ročníku Chance Národní ligy vyhráli rozdílem jediného gólu, a zároveň udrželi už šesté čisté konto. Ostravští naopak prokázali, že před vlastními fanoušky se jim vůbec nedaří a jsou nadále přikováni na spodku tabulky. V příštím kole Slezané zavítají na půdu Vlašimi a Jihomoravané na domácí půdě vyzvou sparťanskou rezervu.

Slavia Praha B – Viktoria Žižkov 2:2

Před historicky prvním vzájemným soutěžním zápasem těchto dvou týmů vše nasvědčovalo vyrovnanému souboji. Oba celky slavily vítězství naposledy před více než měsícem, z posledních čtyř kol si odnesly shodný počet bodů a v průběžné tabulce je dělily pouhé dvě příčky. Zatímco nejlepší střelec hostů Tomáš Necid nechyběl v základní sestavě, největší ofenzivní hrozba domácích Samuel Pikolon strávila utkání pouze na lavičce.

Slávističtí mladíci vstoupili do utkání velmi aktivně a už ve třetí minutě mohli otevřít skóre, proti Dominiku Pechovi ale bleskově vyběhl Martin Melichar a zneškodnil jeho pokus. O osm minut později už se však domácí mohli radovat. Brankář Melichar ve vápně sestřelil jednoho z protihráčů, k následné penaltě se postavil Štěpán Beran a přízemní ranou propálil gólmana hostů.

Po inkasované brance převzali otěže zápasu svěřenci trenéra Marka Nikla, nadějnou střelu Milana Jiráska ale skvělým zákrokem vytáhl Filip Slavata. Zbytek prvního dějství nabídl ještě několik příležitostí na obou stranách, ani jedna z nich však branku nepřinesla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Úvod druhé půle patřil opět domácím fotbalistům. Už po sedmi minutách mohl navýšit vedení skvěle hrající Pech, tváří v tvář Melicharovi ale uspět nedokázal. Slávisté nevyužili ani další své šance a necelou čtvrthodinu před koncem je za to potrestal bývalý hráč Slavie Adam Toula, který se ve vápně dostal k odraženému balonu, prostřelil brankáře Slavatu a vyrovnal na 1:1, čímž odstartoval divoký závěr nedělního utkání.

O pět minut později totiž našel Václav Prošek na malém vápně Dominika Gembického, který už neměl problém uklidit míč do odkryté branky a dokonal obrat hostů. Svěřenci trenéra Davida Střihavky ale nesložili své zbraně. V 85. minutě poslal Štěpán Chaloupek do vápna parádní centr, na který si naskočil nestárnoucí Škoda a srovnal na 2:2.

Fanoušci v Radotíně viděli v závěru utkání ještě červenou kartu pro Mikuláše Konečného, nic víc už se však nestalo a oba celky tak braly po jednom bodu.

Tabulka Chance Národní Ligy