Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín pokračuje ve spanilé jízdě, poradil si i s rezervou Slavie a vévodí druholigové tabulce

Zlín v sezoně vyhrál sedmý z osmi zápasů.
Zlín v sezoně vyhrál sedmý z osmi zápasů.ČTK / Paprskář Pavel
Zlín porazil v dohrávce sedmého kola Chance Národní Ligy rezervu pražské Slavie 2:1. Na udržení takřka bezchybné bilance domácího celku v aktuální sezoně začal už v páté minutě proměněnou penaltou pracovat Vukadin Vukadinovič, na něhož po hodině hry navázal svým prvním gólem v ročníku Jakub Černín. Ševci si vítězstvím upevnili postavení v čele druholigového pelotonu a potvrdili postupové ambice.

Zlín – Slavia Praha B 2:1

Ševci byli v tomto utkání favorit a tuto roli začali potvrzovat už od začátku. Běžela pátá minuta utkání a domácí získali penaltu, když centr Vukadinoviče zasáhl ruku Šimona Slončíka. Srb ji s přehledem sám proměnil a překonal Filipa Slavatu, který dostal přednost před Ondřejem Kolářem. Sešívaní se pokusili okamžitě odpovědět, ale Danielu Toulovi zhatil radost ofsajd. Ve zbytku poločasu červenobílí pokračovali v úsilí o překonání obrany Zlína, avšak bez úspěchu.

Naopak ve 38. minutě mohl udeřit Zlín opět po standardní situaci, ale hlavička Dominika Simerského skončila mimo. Na začátku druhého poločasu podržel klub z Moravy domácí brankář Stanislav Dostál, který ve velké šanci vychytal Jana Trédla. Pak udeřilo na druhé straně. A jak jinak než po standardní situaci, kdy si na centr z rohu naskočil Černín a zvýšil na 2:0. Po druhém gólu se hosté vrhli do útoku, což vyhovovalo domácím.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ti se spoléhali na svou dobře zajištěnou obranu a několikrát zahrozili z brejků, ale ani střela Vukadinoviče ani Davida Machalíka cestu do branky nenašla. Naopak snaha týmu z hlavního města byla nakonec po zásluze odměněna gólem nové akvizice z Černé Hory Vladimira Perišiče. V závěru však Ševci prokázali zkušenost a utkání dovedli do vítězného konce. Zlín tedy potvrdil formu, připsal si další tři body a upevnil si postavení v čele tabulky.

Tabulka Chance Národní Ligy