Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Žižkov rozdrtil Chrudim pěti góly. Vlašim znovu remizovala, body ztratila se Zbrojovkou

Aktualizováno
Žižkov si zastřílel na půdě Chrudimi.
Žižkov si zastřílel na půdě Chrudimi.Viktoria Žižkov / Svatopluk Samler
Fotbalisté Žižkova si v rámci 12. kola Chance Národní Ligy odvezli tři body z Chrudimi za výhru 5:1. Triumf, díky němuž se Pražané vyšplhali na průběžnou třetí příčku, režírovala trojice Václav Prošek, David Sixta a Jiří Sodoma. Mezi sebou totiž obstarali tři asistence a stejné množství branek, kvůli čemuž prozatím stále první Východočeši přišli o domácí neporazitelnost. Vlašim poosmé v sezoně remizovala, tentokrát hrála 2:2 na půdě Zbrojovky Brno. Na výhru nedosáhlo ani Táborsko, jehož zápas s Líšní skončil 1:1.

Chrudim – Žižkov 1:5

V úvodu utkání byl herně aktivnější Žižkov. Ve 22. minutě si na přihrávku Antonína Vaníčka z levé strany naběhl nikým neobsazený Sodoma, ale na nerovném terénu nedokázal míč ideálně trefit a poslal jej pouze do náruče Jáchyma Šeráka. O dvě minuty později se už ale Sodoma nemýlil a centr Proška umístil hlavou za Šerákova záda. Ve 34. minutě se k míči po přihrávce od Davida Bauera dostal Daniel Kosek, ale při zakončení se ve vápně nedokázal dobře zorientovat. Domácí se hnali za vyrovnáním, kterého se dočkali ve 38. minutě, kdy si po rychlém autu na fantastickou nabídku Davida Látala z pravé strany naběhl na hranici šestnáctky Bauer a jeho tečovaná střela skončila v bráně pražského celku.

V 53. minutě šli znovu do vedení hosté. Do samostatného úniku od půlící čáry se po přihrávce Sixty dostal Prošek, který potrestal katastrofální vyběhnutí Šeráka. Po desetiminutovce, které dominovali Východočeši, přišla pro domácí další rána. Po Sixtově průnikové přihrávce zakončil rychlý protiútok přesnou střelou Vaníček.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V 71. minutě přišlo další potrestání vysoké defenzivní linie domácích, kterou tentokrát překonal pasem Jaroslav Tregler a Sodoma druhou brankou zvýšil už na 4:1. V závěru utkání se na hrací plochu podíval i nejlepší střelec soutěže Tomáš Necid a po zmatcích před brankou Chrudimi v poslední minutě zápasu přidal pátý gól hostů.

Střetnutí tak dopadlo lépe pro hosty, kteří se vyšvihli až na průběžnou třetí příčku. V příštím kole pojede Chrudim 21. října na hřiště Prostějova, Žižkov doma přivítá Zbrojovku Brno o den dříve.

Táborsko – Líšeň 1:1

V sychravém počasí přišla první šance na sklonku páté minuty, kdy se průnikovou přihrávkou prezentoval Jiří Kateřiňák, který vybídl Daniela Haise. Ten si ale míč nedokázal zpracovat, a tak se ve snaze zakončit rozhodl jít do skluzu. To však bylo velmi nerozvážně rozhodnutí, neboť Hais nejenže míč pořádně netrefil, ba dokonce způsobil krvavé zranění vybíhajícímu brankáři Tomáši Vajnerovi.

Hra se poté výrazně uklidnila, ani jeden z týmů neoplýval výraznou kvalitou směrem dopředu. Vše se změnilo ve 27. minutě, kdy Martin Rolinek po vzoru Suáreze zabránil rukou míči v přechodu brankové čáry, což rozhodčí ocenil pokutovým kopem doplněným o červenou kartu. K následně penaltě se postavil Kateřiňák, ten však nabídnutou příležitostí trestuhodně pohrdl, když balon poslal po pomalém rozběhu vysoko nad horní tyč. Těsně před odchodem do šaten pak zmrazil domácí publikum přesným přízemním zakončením Marek Polášek, jenž využil perfektní nahrávky Václava Dudla.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Krátce po změně stran už Táborsko přesilovku zužitkovalo. Zásluhu na tom měl Jakub Barac, který se jako buldok prodral vápnem hostí a z bezprostřední blízkosti srovnal. Otočku ve skóre pak mohl obstarat Hais, jenže jeho hlavička zamířila nad horní tyč. Přibližně 20 minut před koncem se pak předčasně do kabin odebral i domácí Petr Heppner, jehož vyloučení duel opět početně vyrovnalo. Zbytek zápasu už gól nenabídl, oba týmy tak zůstaly ve vyrovnaném středu tabulky na svých pozicích.

Brno – Vlašim 2:2

Jako první se na Městském fotbalovém stadionu v Brně prosadili domácí. Vlašim měla sice v úvodu zápasu více ze hry, ale pak z více než 25 metrů vypálil Adam Kronus a jeho rána zapadla za záda zkoprnělého gólmana Marka Koláře. Kronus mohl přidat další fantastickou branku o pět minut později, ale střela tentokrát minula levou tyč hostujícího brankáře. Vlašim se snažila ve zbytku prvního poločasu vyrovnat, ale s balonem na kopačkách operovali více domácí hráči. Do kabin se tak šlo za příznivějšího stavu pro svěřence trenéra Jaroslava Hynka.

I druhé dějství lépe odstartoval domácí celek. A zase u toho byl uragán Kronus. Brněnský útočník tečoval v 59. minutě na malém vápně střelu Filipa Štěpánka zpoza šestnáctky a poslal míč do protipohybu Koláře. Vlašimi se podařilo snížit až v 80. minutě. Střídající Martin Šubert se zjevil nikým nehlídaný na velkém vápně a placírkou uklidil míč k levé tyči branky Filipa Muchy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Brněnští se ani nestačili vzpamatovat z inkasované branky a už lovili míč ze sítě podruhé. Jakub Hodek se na malém vápně dostal k odraženému míči z levé strany a znovu propálil bezmocného Muchu. Brno tak nedokázalo na druholigové půdě zvítězit ani posedmé v řadě a bere pouze bod. Odlepilo se však alespoň dočasně ze dna tabulky.

Tabulka Chance Národní Ligy