Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výstavní trefa Brazilce Kaká Prostějovu nestačila, Chrudim zachránila v závěru bod

Chrudim zachránila bod v nastaveném čase.
Chrudim zachránila bod v nastaveném čase.MFK Chrudim
V pondělní dohrávce 13. kola Chance Národní Ligy se domácí Prostějov nedokázal vrátit po předchozí porážce na vítěznou vlnu. V dramatickém zápase remizoval s Chrudimí 1:1, když se nejprve v 15. minutě prosadil nádherným gólem Brazilec Kaká (20). Hosté dokázali odpovědět až v nastaveném čase a na poslední chvíli získali alespoň bod.

Prostějov – Chrudim 1:1

Oba celky se potřebovaly rychle vzpamatovat z vysokých porážek z předchozího kola, kdy rezerva Sparty nastřílela Prostějovu pět branek a stejným přídělem Viktoria Žižkov deklasovala jinak dobře rozjetou Chrudim. Dominantnějším týmem byli od samého začátku domácí, kterým se také podařilo zahrozit jako první. Už ve druhé minutě se do obrovské příležitosti dostal Filip Žák, jenž z malého vápna orazítkoval tyč soupeřovy branky.

Vysoká aktivita Prostějova přinesla ovoce v 15. minutě, kdy se výstavním způsobem prosadil Brazilec Kaká. Stoper domácích nejprve získal míč na polovině soupeře a poté se bez váhání napřáhl z více než 30 metrů. Jeho projektil skončil přesně v levé šibenici. Po inkasované brance o sobě dávali vědět i hosté, svěřenci Jindřicha Tichaie se však trápili ve finální fázi, kde si nedokázali vytvořit kloudnou příležitost.

Po změně stran se hra začínala vyostřovat, sudí Cieslar měl hned zkraje druhé půle co dělat, aby uklidnil emoce obou celků. Chrudimští začali postupně přebírat iniciativu, špatná koncovka ale přetrvávala a trenér Tichai byl nucen osvěžit útočné řady.

V 78. minutě se ve vápně skvěle prosmýkl nejlepší střelec Chrudimi David Látal, jenž byl následně poslán k zemi. Hosté se dožadovali penalty, ale rozhodčí měl jasno - hraje se dál. V samotném závěru se přeci jen podařilo hostům srovnat, kdy po několika odrazech doputoval míč k osamocenému Danielu Kutíkovi, který ho i s velkou porcí štěstí nakonec dopravil do sítě domácích.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport